Allt du behöver veta om vin

Hur man skiljer på rött och vitt vin:

Lättast skiljer man dessa båda vintyper från varandra om man skvalpar ut en skvätt av vardera på en vit bordduk. Det vin, som lämnar en gredelin fläck efter sig, är ett rödvin.


Riktiga kännare kan även på bara smaken avgöra om ett vin är vitt eller rött. De vita vinerna smakar i regel ättika medan de röda smakar stämpelfärg.


Man kan alltså genom att suga på en vanlig kontorsstämpel och sedan jämföra smaken med ett vin konstatera om detta är rött eller inte.


Till fiskrätter, såsom fiskbullar och matjessill föredrar de flesta vitt vin, medan man till kötträtter såsom falukorv och sylta bör ta ett rött vin.


Portvin är ett vin som man serverar i porten. Har man inte någon port, kan man bjuda på det i trappuppgången eller i hissen.


När man serverar torra viner bör man se till att det inte är tvärdrag eller att någon av gästerna råkar nysa, ty i sådana fall dammar vinet omkring i lägenheten.


När man serverar ett torrt vin är det därför lämpligt att ha en dammsugare i beredskap.


Om man själv ska bära hem sina flaskor från systembolaget gör man klokt i att köpa ett lätt vin, så man inte får för mycket att kånka på.


Till vilt bör man välja något vildvin, medan man till grillat och annat vidbränt kött serverar brännvin.

Renstek sköljer man ner med renat.



Saker som är svåra att säga när du druckit för mycket vin:


Oöverträffat

Innovativt

Preliminärt

Kvastskaft



Saker som är väldigt svåra att säga när du druckit för mycket vin:


Västkustskt

Konstitutionerad

Substantiera

Tillvägagångssätt



Saker som är i stort sett omöjliga att säga när du druckit för mycket vin:


Tack, men jag vill inte ligga med dig.

Nej, ingen mer sprit för min del.

Ledsen, du är inte riktigt min typ



SKÅL!


Kommentarer
Postat av: Anonym

Jag har ett vinprovar häft om du vill låna;)

2007-10-17 @ 15:11:10
Postat av: sanna

Västkustskt
Konstitutionerad
Substantiera
Tillvägagångssätt

dom orden e lite svåra utan vin också ju :D


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback