Förberedande Vandring

Hela veckan han vi förbett och fixat inför våran resa nästa vecka.
Ingen har väl missat att på söndag avgår tåget upp till Storlien där vi ska fjällvandra i en vecka.

Jag, Mia och Gustav utgör "The Team" så vi ska dela tält och laga mat tillsammans. Lite ångest att man ska dela mat med en tyngdlyftare men det ska nog gå bra, så länge han är en gentleman och ber på tältet som varken Klenis-Sandy eller Klenis-Mia kommer att orka.

Idag fick vi prova på hur det kommer att vara genom att gå en provvandring på ca. åtta kilometer. Det var lite ömt i axlarna men annars var de ingen större fara. Fint väder hade vi minsann också. I fjällen däremot är det ca. fyra grader på dagen och ett par minusgrader på natten. Kul. Verkligen. Tack.

Så länge det inte kommer in Björnar i tältet, Angelica får slut på snus, Anna stukar foten eller Mia får slut på mat så ska det nog gå alldeles lysande tror jag.


Kommentarer
Postat av: Simon

Nån av ik-barnen måste ju ha gjort lumpen, bara att fråga honom/henne om tips, annars kommer några här :)
Compeed och fottejp är guld värt! Tejpa gärna fötterna innan eller på första rasten. Även fotsulorna går bra, tänk dock på att inte få några väck. Compeed används främst på hälarna. Fila bort hård hud i god tid innan. Kan spricka, gör ont. Byt strumpor ofta, då saltkristallerna i svetten bidrar till skavsår. Drick lite vatten ofta. Speciellt då det är extra kallt eller varmt ute.
Ryggsäcken ska bäras med hjälp av avbärarbältet, om ett bra sådant finns. Tunga saker ska packas nära ryggen och högt upp. Använd bröstbandet för att se till så inte ryggsäcken glider ut för långt på axlarna.
Annars kan man ju alltid ta med en häst? :)

2007-08-31 @ 09:09:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback