Shoppingflyt

Måste bara skryta om shoppingflytet jag hade idag.

Jag insåg att jag skulle behöva lite mjukisbyxor nu när vi ska iväg och paddla, och ha så mycket idrott i skolan. Sagt och gjort gav jag mig iväg till H&M eftersom jag har varit så duktig och tjänat ihop till en bonuscheck på 150;- där, yeah!

Väl där roffar jag åt mig alla mjukisar som kostar 149 eller mindre, snål som jag är! Glider för säkerhets skulle in på barnavdelningen och hittar till min lycka ett par gråa för 69.50! Lyckan vart ännu mer total när det var today-rea, 20% på alla barnbyxor! Eftersom jag då fick pengar över tänkte jag att jag kunde kolla på mer kläder. Glider förbi reastellet och hittar ett par träningsbyxor i min storlek som kostat 129 men som det nu är halva priset på.

Jag fick alltså två par mjukisar + en burk med tops, för 134:-, det är shopping mina damer och herrar.

Kajakpaddling

Måndag - Fredag ska min klass ge sig iväg på kajakpaddling för att vi ska lära känna varandra lite bättre. Vi får väl se hur de går, jag menar vi kommer mest glida runt i mjukisar, vara osminkade, lukta svett och bajsa ute i skogen i egen grävda gropar. Det kan väl knappast finnas bättre sätt att lära känna varandra på? Det ska bli intressant och se hur alla stylade dans/innebandy-tjejer ska överleva utan alla skönhetsprylar man någonsin kan tänka sig hihi, jag veeet jag är elak men va fan... Man är ju inte mer än människa eller hur?


Campus nollning

Jaha, då har man blivit nollad då på campus...
Det var INTE roligt!
Fast inte så läskigt som jag trodde att de skulle vara...

Så här gick det till...

Jag gick och la mig i godan ro natten tills på onsdag och somnade som en stock, lyckligt omedveten om vad som skulle ske blott tre timmar senare.
Jag vaknar av att de är ett himla liv ute på gården. Shit tänkte ja, nu ska de hålla oss vakna med massa oväsen i typ en halvtimme. Jag tänder min lampa för att visa "fine, ni har väckt mig, får jag sommna om nu?". Ha, de kunde jag ju drömma om! Då är det någon som ryter utanför min dör att jag ska öppna. Yrvaken och väldigt osnygg i pyamas för tillfället öppnar jag dörren och utanför dörren står, ja... vad ska man kalla de? En skock med tvåor, klädda i svart, med scarfs för ansiktet och skidglasögon (!), i alla fall. De skriker åt mig att jag var en liten "ful äcklig nolla" som skulle klä på mig och infinna mig på gården om fem minuter.

Hjälp tänker jag och kastar på mig lite myskläder och springer ut igenom dörren.

Väl där ute ska vi ställa upp oss på led. Sedan ska vi paras ihop två och två, kille och tjej och får order om att aldrig släppa taget. Sedan börjar vi jogga iväg till en lång mördarbacke där vi skulle jogga upp och ner. Det var INTE kul! Backen är så brant så man kan nästan lite springa upp och inte blir de bättre av att alla tvåor står efter kanten och skriker på en hur dålig man är. Heja mig liksom...

När vi hade gjort de så fick vi springa, här jobbas det inte mer, vidare till en sränkt fotbollsplan där vi får göra situps och armhävningar i den härliga leran. Efter de, när man ser ut som ett vandrande lermonster, så fick vi springa (nu är det jobbigt!) vidare ner till vattnet där vi var tvugna att hoppa i och bada. Inte så kul när man bara har pyamas short och linne under joggingkläderna... Nå väl det var bara att hoppa i vattnet i shortsen och BH, hett värre om du frågar mig (not!). 

Sedan skulle man slänga på sig kläderna igen och ja, de var blött kallt, grusigt och härligt...
Då bar de vidare upp emot campusområdet. På vägen dit fick vi stanna i gruset och göra armhävningar, DE mina damer och herrar, gör ont i händerna vill jag lova! 

När vi kom fram till campusområdet skulle vi göra ett val, varmt eller kallt. Jag tänkte att eftersom jag redan hade badat så kan det ju knappast bli värre så jag valde kallt. Då var vi, en och en, skickade upp till samlingsrummet. Vär där vart vi varmt välkommna med bullar och choklad, nollningen var äntligen över! Valet mellan varmt eller kallt var alltså om man ville ha varm eller kall oboy, lite kul faktiskt.

Halv fyra stupar jag sedan i säng efter 1 ½ timmes nollning. Gissa om vi hade något att prata om dagen efter eller? Hämden är ljuv i vår då vi ska ha hand om tvåornas utspark, moahaha.... 

Första dagarna

Nu har skolan dragit igång och jag har satt igång min 2åriga klätting till att bli utbildad Idrottskonsulent ute på Bosön i Stockholm. Lärarna verkar grymt roliga och mina klasskompisar verkar helt okej. Vi är ett härligt gäng sportnördar som kommer ifrån olika delar av Sverige eller vad sägs som Gotland, Skanör, Luleå och Karlshamn. Jag har funderat och insett att jag förmodligen kommer att få en hemsk dialekt då alla dessa människor blandas...hua! 

Min nya lägenhet

Den är underbar!

En uppfräschad 1:a på 27 kvadrat, med stor toalett och en sån där kläkammare som man går in i, de ni!
Jag har lyckats fått en hyffsad ordning nu med mattor, lite ljus och böcker i bokhyllan. Har minsann fått både en och två kommentrarer om att den är fin, man tackar man tackar!

Jag bor för övrigt i "Båten" på campus, hur coolt är inte de? Den är central och ligger mitt i vårat pyttelilla campusområde. Dessutom har jag många klasskompisar i huset och min stencoola fadder i huset mitt emot.


Jag lever

Tänkte bara meddela att jag lever.
Jag sitter inte fast i någon flyttkartong och jag vart inte felskickad till Luleå eller liknade.

Har tyvärr inte varit teknisk och fixat internet så nu sitter jag hemma hos H och tjuvlånar internet, moahaha!
Ska försöka få igång internet på måndag, då berättar jag aaaaalla dirty detaljer om våran campus-nollning, min fadder och hur underbart allt känns just nu.

Hörs snart!

Flyttmusik

Även fast man flyttar så behöver man ju bra musik under tiden men packar.
Här är mina godingar just nu:

Bullet for my valentine - Tears don't fall  (Favorit just nu!)
Panic! At the disco - I Write sins not tragedies  (Riktigt skön!)
Lostprophets - Rooftops  (Får gåshud!)
Blink 182 Hela albumet Greatest Hits  (Gamla favoriter som aldrig kan gå fel!)

Lever i en flyttlåda

Jag ber om ursäket för det inte allt för aktiva bloggandet nu för tiden men jag lever just nu mer eller mindre i en flyttlåda eftersom flyttlasset ber av i morgon! Jag har riktig ångest över vad jag ska ta med / vad jag inte ska ta med, gud va svårt det är. Små saker som man inte ens tänker på. Ska man ta med sig alla kläder? Behöver man verkligen kaffemuggar OCH temuggar?

Mitt i rummet står min säng, sedan är det lådor, sopsäckar och väskor över resten av rummet. Ni kan tänka er själva paniken i mina ögon eftersom jag är pedant ut i fingerspättsarna.

Ska i alla fall bli kul att flytta, längtar så mycket efter mina Sthlms-friends. Självklart kommer jag att sakna alla godingar här hemma, men de hoppas jag vill träffa mig när jag kommer hem och hälsar på!

Nej nu måste jag packa ner det sista, innan mamma stryper mig för att jag inte har gjort nått.
Hade bra allihopa!


Fotbollscup

Nu drar jag iväg till Stockholm för att jobba på Kronfågel Cup, en fotbollscup för tjejer som går i hälsan teckan. Jag ska stå med jobbet ( A Non Smoking Generation) i ett tält och ha lite aktiviteter. Bland annat kommer damlandslaget i Beachvolleyboll och spelar med tjejerna då de är våra ambassadörer.

Kommer hem på söndag kväll så det blir fullspäckat schema!

Kom gärna och hälsa på om du har vägarna förbi ute i Boo Gård i Nacka :)
Over and out!

Höjdskräckis & Wissman

Ojoj, jag är helt slut efter höjdhoppsfinalen. Synd att inte Holm höll riktigt hela vägen, men han har ju inte haft en kanonsäsong heller så det var kanske inte så konstigt. Imponerande var däremot den 21 åriga ryssen som knäckte alla utan att riva medens svenskarna var med, makalös kille som vi säkert kommer få se mycket av, hua...
Tycker dock att min favvo Törnblad var grym, satte han inter personligt rekord? Han såg ialla fall grymt laddad ut och jag tror att vi får räkna med honom även i framtiden.


Tycker även att Wissman imponerade stort på 200m, han vann sitt hit och såg verkligen ut att ha mer att ge, jag håller en tumme för honom i finalen vill jag lova!

Tur att EM finns

Tur i oturen att man blir dålig mitt under EM, då kan man trots allt känna sig lite aktiv och sportig. Typ.
Ni skulle ha sett själva, jag var helt slut i morse när Musse gick i mål på 3000 m häck, jag var nog mer orolig än var han va att han inte skulle gå till finalen. Puuh. Det ÄR jobbigt att titta på tv!

Pencillinkur

Fick pencillinkur för tån av min läkare igår så nu ger jag den tio dagar och hoppas att jag kan köra sedan. Är rastlös som en gnu nu när jag inte kan träna, får ju inte ens på mig ett par dojjor, får gå i mammas gamla tofflor vart jag än ska nu för tiden haha, jävligt hett!

Huvudsaken är i alla fall att jag är helt frisk till jag ska börja på Bosön den 23:e augusti. Har ingen lust att inleda skolstarten på en idrottsskola med att gå på medicin precis...

My life

Tio första:
Första bästa kompis:
Hanna Persson och Jonas.
Första bil: Har föräldrarnas lilla gröna golf, det är min älskling!
Första kärlek: Robin Nordin på lågstadiet.
Första husdjur: Katten Benson och hästen Tellus.
Första semester: Kreta med päronen.
Första jobb: Som inspiratör på A Non Smoking Generation
Första köpta skiva: Robert Broberg (skäms!).
Första riktiga kärlek: Carsten.
Första piercing: Hål i öronen, fast de gick sönder sen.
Första konsert: Glenmark, Eriksson & Strömstedt med mamma.

Nio sista:
Sista alkoholdrycken: Riktigt girly med Mango Cider.
Sista bilfärd: Igår, hem ifrån farbror doktorn.
Sista filmen du såg: Lilla Kyckligen (överskattad).
Sista bubbelbadet: Shit, ingen aning...
Sista spelade cd: Green Day - Bullet in a bible.
Sista gången du grät: Någon vecka sedan, jag var förbannad.
Sista måltiden: Frukost, aprikoskräm med mackor (mums!).

Åtta har du nånsin:
Dejtat en av dina bästa kompisar? Nopp.
Blivit arresterad? Haha, nej är för snäll för de.
Blivit kär vid första ögonkastet? Klart jag har, HenkePenke!
Varit på tv? Japp, okej tvärsnytt är väl lagom exotiskt, men i alla fall!
Fått ditt hjärta krossat? Ja, det också.
Sagt att du älskar någon utan att mena det? Tyvärr ja...
Haft ett one night stand? Nja...
Busringt till nån? Vem har inte?

Sju saker du har på dig:
1. Liten Jeanskjol, Vero Moda.
2. Grönt långt linne, JC.
4. Underkläder, H&M + Lindex.
5. Klocka, Ur & Penn.
6. Halsband, Present.
7. Diadem.

Fyra personer du kan berätta allt för:
1. HenkePenke.
2. Fajelifaj.
3. Aiiiiida.
4. Josen.

Tre val:
Svart eller vit? Vit.
Sommar eller vinter? Sommar.
Choklad eller chips? Chips.

Två saker att göra innan du dör:
1. Åka till Australien
2. Köra en Porsche

En sak du ångrar:
1. Att jag inte släppte kontrollen tidigare.

Inventering

Shit, hade verkligen ingen aning om att jag hade så mycket saker till min nya lya!
Började inventera i lådor, förråd, på hyllor, i kistor och gud vet vart! Gissa om jag hittade mycket prylar. Trodde t.ex. inte att jag hade några grytor eller stekpannor alls. Jo tjena hörru, jag hittade tre kastruller och två stekpannor som är helt nya ifrån IKEA, man tackar ja! Snacka om att jag har noll koll på vad jag har fått igenom åren. Ska nog ge mina släkningar en stor eloge. Förstod inte det braiga i att få bestik när man fyllde 16 kanske, men nu hoppar jag av glädje över att jag har så mycket prylar. Kommer ju nästan inte behöva köpa någonting.

Ska i alla fall ta en runda med mor och far till IKEA, Coop Forum och Billiga Nisse för att köpa de sista sakerna som behövs idag. Sen är jag mer eller mindre redo att flytta. Tänka sig att jag lämnar lilla Västerås för storstaden om sju dagar. Kan nästan inte fatta det själv. Det ska i alla fall bli grymt kul att äntligen få någonting eget. Sen om det är en liten sunking lägenhet, det gör inte så mycket, det är ju trots allt den första, och den kommer jag nog sent glömma :) 

Under EM idag...

- Håller jag tummarna för Linus Törnblad i höjdfinalen, hellre han än Holm!
- Diggade jag Musse på 3000 m hinder, han ligger riktigt bra till inför finalen.
- Lärde jag mig att vi har massa svenska stavhoppsbrudar som är på G, heja!
- Okej då, jag håller väl ett lillfinger för Stefen Holm också då, han är ju i alla fall svensk.

18:10 Sitter jag bänkad framför höjdhoppsfinalen!

GuldCarro

Grattis Carro!

Efter att ha brutit ihop i krokodiltårar på uppvärmningen, skrämt iväg fröken Barber redan efter två grenar (eller okej då, hon fick en lårskada, men i alla fall) och genomfört sju grenar långt ifrån toppformen så vinner hon EM-guld. Det är inte utan att man blir lite rörd när hon inte är långt ifrån att börja stor-böla när nationalsången ylar över Ullevi och hon får krama Vickan, Grattis igen!

Håller för övrigt med Lasse Anrell om det han skrev i Sportbladet, låt henne vinna, vem kan bli trött på att vinna och vad är det för fel med att vinna? Typsikt svenskt att aldrig vara nöjd. Om hon inte vinner är hon kass, vinner hon, ja då vinner hon för mycket.... man blir ju lite trött...

EM

Någon mer än jag som längtar tills tävlingarna drar igång i morrn?
Kommer sitta klistard och hålla tummarna verkligen!

Var det någon som förresten såg Linus Törnblad här om dagen i Expressen, j*vlar vad har han har tränat i vinter, visserligen verkade han ha deffa lite nu för att få mer synliga muskler men ändå! Ännu en anledning att hålla koll på EM hemma i tvsoffan haha.

Hoppas de kommer regna medaljer över oss, men skulle det inte vara typsikt svenskt att göra ett platt fall för att har en dålig dag? De är ju trots allt människor.... Men ändå, man kan liksom inte låta bli att hoppas ändå!

Några heta kadidater tror jag är:
- Carolina Klüft (endast en skada borde säga stopp)
- Kajsa Bergquist (Har varit så överlägsen i år)
-Christian Olsson (Är bra när det verkligen gäller)
- Susanna Kallur (Årsbäst och kan äntligen få till det!)

- Stefan Holm ? (Har han klarat sig ifrån barnbaciller?)
- Emma Green ? (Har hon och Yanic bara kuckillurat eller har de hunnit träna också?)
- Johan Wissman ? (Kan vårat blonda yrväder ge 110 % istället för 94 %?)

Planera inflyttning

Har fått mina papper nu ifrån Bosön, det böjar dra ihop sig nu verkligen!
Fick till min stora glädje veta att jag kommer få en egen lägenhet, visserligen blir det lite dyrare men det ska bli riktigt kul att få fixa någonting eget!

Satt och planerade med mor och far idag vad som ska följa med och vad som stannar kvar, flyttlasset går ju trots allt om mindre än två veckor, alltså den 16:e!
Sängen får i alla fall följa med, liksom skrivbordet, resten av möblerna får nog stanna hemma och välkomna mig när jag tittar förbi. Drömde mig bort i IKEA-katalogen idag också, shit, man vill ju verkligen ha hela katalogen, hur ska jag får plats med allt??? Det blir nog ialla fall lite myskuddar, blockljus, tavlor / ramar och skohylla som kommer införskaffas inom en snar framtid. Det är ju ändå de små personliga sakerna som gör rummet....


Softa i solen

Idag har jag legat och slappat i solen och läst, läst och läst lite till.
Riktigt skönt var det och det finns inte mycket som kan slå det just nu i de de här fina vädret!

Tjejträff

Jag, Fia, Ida och Sara sågs hemma hos Josen igår för att snacka lite skit och brudarna planerade en sista minuten nu här i slutet på månaden. Tyvärr kan jag ju inte följa med (snyft!) eftersom jag ska börja skolan (weei!). Trevligt att träffa flickorna i alla fall, som vanligt!

Tecknat-Maraton

Nu ska jag hoppas in i duschen och sedan åker jag till Mimmie för det vankas tecknat-mataton och jag tror att det kommer bli riktigt riktigt bra, eller vad säg som Lilla Kycklingen och Andra sidan häcken?
Som upplagt för succe gott folk!

Soft i solen

Idag har jag mer eller mindre parkerat mig ute i solstolen och bara softat, heeeela dagen.
Ibland är det härligt att vara arbetslös trots allt!

Började läsa en ny bok igår kväll och jag är helt inne i den nu verkligen, kommer inte loss!
Den heter Den du inte ser av Mari Jungstedt. Grymt bra om en massmördare som sätter skräck på Gotland. Läs den!

Högkostnadsskydd vs. läkarkö

Dagens Hyllning:
Högkostnadssydd på Apoteket

Tänka sig, att man likt en gammal tant skulle digga en sådan sak. Jag var på apoteket idag för att hämta ut massa medicin som höll på att ta slut. Prislappen för de vart 1800 kr, men... eftersom jag är mer eller mindre stammis på apoteket (host, hypokondriker, host) så har jag skrapat ihop en finfin bonus och fick betala fjuttiga 19 kr.
Varför är det inte så på alla affärer... suck!


Dagens Diss:
Läkarkö

Okej, nu är det i Sandra-är-en-gnällig-ilandsmänniska-format, men ändå... Kan inte få på mig ett par dojjor eller knappt gå för den delen, ändå får jag vänta en vecka innan jag får komma till läkaren med tån, segt värre om du frågar mig! 
Den kommer ramla av innan jag kommer dit och detkommer säkert få kapa hela benet, när jag väl kommer dit, för jag är säkert drabbat av någon obotlig sjukdom som sprider sig i hela kroppen annars... 
eller nja.... kanske inte.... men typ i alla fall! 

Ridning på schemat

Idag är det ridning som står på träningsschemat.
Det kommer väl vara ungefär lika jobbigt som vanligt.

För alla som inte tror att det inte är jobbigt ska jag nu försöka förklara själva grejen med att man faktiskt blir fitt av lite ridning då och då.

Tänk dig själv, du ska få en 300-600 kilos klump att gå/ springa och göra exakt som du vill., Helst ska man få denna klump att bära alla sina kilon på bakbenen för att på så sätt ge den rätt muskelatur.
Shit pommes frites tänker ni nu, hur jobbigt kan det vara då?
Jodå det är ganska jobbigt. Man får jobba konstant med både mage, insida lår, baksida lår och rumpan. Inte konstigt att man får ganska uthålliga muskler med tanke på att man rider i ungefär 1 timme och musklerna aktiveras i stort sätt non-stop då.

Den ni!
Puh, blir alldelens slut i benen bara jag tänker på ett hårt ridpass, idag blir det nog lugna gatan haha, är inte så laddad. Lite bus i skogen istället kanske? Återstå att se gott folk...

Vuxet med ICA-kort?

Pappa sa åt mig idag att skaffa ett ICA-kort, så att jag kan få en massa bonus och så slog det mig,
shit vad vuxet!

Det är ju nästan i klass med vovve, volvo och villa...

Undrar om man ska bli vuxen än eller hur man ska göra?
Hum... får fundera på det ett tag till fast jag tror det lutar till att jag fixar ett, älskar ju att ha massa rabattkort i plånboken så varför inte fixa ett till?

Leka med Mimmie

Japp, i morrn har jag en date med Mimmie, jo man tackar ja :)

Test-beroende

Ramlade in på http://ynr.blogthings.com och fasnade genast i test-träsket. Det är helt omöjligt att ta sig ur, man sitter fast helt enkelt.

Nu har jag testat vilket kändis-klädstil jag är mest lik, vilken typ av "kissing-girl" jag är och massa annat.
Kul som ett oseriöst men underhållande tidsfördriv!

Måste dock påpeka att lite rätt fick den för mina kompisar brukar kalla mig skrattmaja ibland. Jag gjorde ett test om vilket party-person jag var, och jag vart den glada, skrattiga typen som dricker lagom mycket, helt i min smak misann, man tackar!

Dags att knyta sig

Nu är det dags att krypa ner under täcket tror jag bestämt.
Blir ju så trött i morgon annars ;)

Natti!

Förlust för DIF

Djurgården förlorade med 1-3 mot det slovanska Ruzemberok.
Slovakerna ledde med 2-0 redan efter 18 minuter och långa studer var Djurgården helt utanför spelet och hängde inte alls med.

Jones Kusi-Asare slog dock in ett tröstade mål för Djurgården, men vad hjälper det, när Sverige, ännu en gång hamnar utanför Champions Leauge...

Med tre minuter kvar så slog slovakien in det sista målet och fastställde där med slutresultatet 1-3.

Hoppas att Djurgården kan hämta sig efter förlusten och istället sattsar fullt ut på att vinna allsvenskan och Royal Leauge!


Hur hittar man minneskort?

Jag ska köpa till ett minneskort till min älskade Nokia 6131.
Jag hittar dock inget bra minneskort...

Vill ha helt ha 128 MB och det ska vara nokias eget minneskort,
eller är det någon som vet nått annat märke som funkar?

Har provat och googlat men har inte hittat mycket alls,
inte på pricerunner heller...

Någon som vet hur jag ska göra?
Tacksam för svar,
kvinna i nöd... typ.

Framtiden för ciggen?

Framtiden för ciggen?


Varför kan inte paketen se ut såhär för?

Bra musik?

Hörde Bullet For My Valentine - Tears Don't Fall
Idag på MTV och jag kan inte bestämma mig om
den är bra eller inte....

Måste nog höras igen!
Videon var i alla fall grym!

För mycket eller bara kul?

"Det är tur att man inte är brottare för då skulle en ju vara nedläggningshotad jämt!"

Måste måste till...

apoteket men orka? Uäääh hatar att bo på landet och ha flera tusen mil (eller okej då, ialla fall 1.5 mil om du nu ska vara så himla petnoga!) till en civilisation och typ ett apotek!

Paus i träning

Har en riktig infektion i hela tån så jag har lite problems att gå så träningen ligger (tyvärr) lite på hyllan för tillfället, får ju inte ens på mig mina älskade nike-skor!

Försöker göra lite övningar hemma, krälandes på golvet, men man vill ju gärna köra lite kondis också, svettas lite ni vet. Men men, det är bara att bita ihop och vänta....och vänta....och vänta...

Som tur är kan jag rida i alla fall för mina ridskor är way to big, ibland har man tur!

Ska DIF klara sig?

Ikväll möter Djurgårdens IFRuzomberok. Klubben har lagt ned mycket pengar och jobb för att ta sig vidare i kvalet, får det finns en svensk dröm om att ta sig till Champions League.

Vinner vi matchen ikväll innebär det att DIF får spela ytterligare fyra matcher till. Framgång föder framgång och i det här fallet innebär det minst att vi får möta CSKA Moskva. Ska vi falla ska det vara mot ett bättre lag och vi har ingenting att skylla på om vi inte går vidare, skriver Aftonbladet och jag kan inte annat än hålla med.

Heja Djurgården ikväll!

Dagens ord är...

"integalaktisktsupermegaextremtbarabraroligt"
- Anders

(Övriga kommentarer är överflödiga)


Rolig historia

Det var en gång två sandkorn som va ute och gick i öknen.
Plötsligt så böjde den ena sig fram till den andra och viskade försiktigt:
- Shit, jag tror vi är omringade!



Hahaha en personlig favorit som aldrig kan gå fel :)

Vardagsliv

Då var man tillbaka till vardagen igen då.

I dag har jag minsann varit duktig och tagit itur med allt sånt som jag bara har dumpat framför mig hela tiden. Gud va duktig jag lät nu! Så är alltså inte fallet, det bara händer ibland någon gång så där när jag känner för det, typ... eller nått...