Min Söndag

Idag har jag nästan varit lite duktig. Klev upp vid tio och tvättade. Och tvättade. Och tvättade. Gissa om jag hade mycket tvätt?! Shit. Men men, nu har jag till och med tvättat mina mattor!

Åkte sedan och hämtade Pontus (min lillebror) inne på T-centralen. Med elgitarr, Playstation, filmer, spel, lite kläder och en stort fin på läpparna klev han av tåget. Han hade sätt fram emot den här resan. Väskan hade varit packad och klar (efter fem ompackningar) klockan 11:00 igår förmiddag (!)
Frida har bjudit på mumsig paj så nu är vi mätta och belåtna. Nu blir det till att bädda åt brorsan, kolla film och sedan börjar det bli dags att sussa sött.


Bra engelska!

Riksdagshuset, Stockholm

En grupp turister går på guidad tur i Riksdagshuset. En amerikansk man ~55 kommer ut från toaletten. Någonting är fel på dörrens fjädring så den åker snabbt igen med ett högljutt “pang” bakom honom.

Amerikanen: Yikes!
Vakt ~35: Sir, please don’t smell the doors.


Varför krånga till det?

Buss Falun - Vika

En tjej ~16 sitter bredvid en flicka ~10, de verkar vara systrar.

Tjej ~10: Vem är du kär i?
Tjej ~16: Ingen…Är du kär i någon?
Tjej ~10: Ja, i han den blonda som sjöng i lördags…
Tjej ~16: Menar du Magnus Carlsson? Men han gillar ju killar!
Tjej ~10: Ja? Det gör ju jag med…


Bakislördag

Vaknade i morse med huvudvärk, huvudvärk, huvudvärk och åter huvudvärk... urk!
Hade väl kanske lite väl kul igår på Cissis fest men vad sjutton nu vet jag att jag inte ska dricka så där mycket rödvin på så kort tid. Ganska lärorik kväll alltså med andra ord. Typ.

Idag har jag och Anna (Läs: mest Anna) jobbat med Korpendagen som vi ska hålla i på onsdag. Det är mycket att planera och det går ju inte direkt lättare när man är en smula bakis. Dock hann vi klart en del så lite nöjda är vi allt.

Sedan har jag städat och handlat, måste ju bunkra upp lite nu när brorsan kommer hit i morgon. Ska bli skitkul och hänga med honom, var så längesedan! 

Victor, Mia, Frida och Jessica var här och kollade på Melodifestivalen. Dock vart vi mycket upprörda när våran bästaste låt med After Dark inte gick vidare. Helt värdelöst. Vi kom fram till att felet var att inte tillräckligt många Bosöelever röstade eftersom låten var helt på våran nivå med en snusktext som man kan misstolka hur mycket man vill! Eller vad sägs som "(Åh) när ni, tar saken i egna händer". Blir ju självklart "Onani, ta saken i egna händer" 

Till sist fick jag en inbjudan av Wirre och Robin att gå ut med dem för att fira mitt singelliv. De skulle till och med betala en Gigolo till mig haha. Dock avböjde jag men hoppas att jag kanske kan festa med mina söta pojkar någon annan dag, kanske nästa helg till och med. Saknar dem faktiskt lite grann...


Snart helg

Den här veckan har verkligen gått rysligt fort! det var ju nyss måndag! Men jag är verkligen inte den som klagar, det är skönt när det blir helg fort eller hur? Det kommer nog att bli kul för på fredag har Cissi inflyttningsfest minsann.

Busiga som jag och Frida är bjöd vi in våran bästaste Bart till festen. Likt två fnissade tonåringar plingade vi på och på väldigt väldigt knagglig engelska frågade vi om han ville komma på "moveinparty" hos våran granne. Han sa att han skulle komma och dessutom skulle han ta med sig två kompisar, trevligt med lite nytt folk.

På söndag kommer dessutom brorsan hit eftersom han har sportlov och mammsen och pappsen drar till Irland för att smutta Whisky. Han ska stanna här till torsdag så räkna med att ni kommer se honom springa runt här på Campus.


All about bowlingen

Igår var det som sagt bowlingdags för Bosöfolket. Kvällen vart absolut lyckad och jag hade riktigt riktigt roligt! Dock ska jag aldrig mer ta på mig rollen som reseledare då det vart en jävla gnäll för att vi inte åkte samma bussar som vi brukar när vi ska dit. Men va sjutton, lat som jag är skrev jag bara av reseplaneraren och det gick ju sådär ;)

Väl där fick vi smutta på en härlig fördrink innan spelat drog igång. Jag hamnade i lite utav ett dreamtime med "Gusta", Philip IL 1 och Angelica IK 2. Vi vart kort sagt grymma! Eller i alla fall Gustav. Han körde på ren råstyrka och antigen så fick han inte ner någon, eller så fick han ner alla. Själv slog jag tre strike och var nästan lite stolt med tanke på hur kass jag brukar vara. Fick dessutom en serie på 102, det har väl aldrig någonsin hänt mig förut. Heja! 

Efter bowlingen drog vi oss in till matsalen för att käka tacobuffe. Den smakade riktigt gott och tekniken för kvällen var "ta så mycket mat du bara kan på tallriken och bunkra upp med massa bröd på sidan". Detta resulterade i att alla satt som glufsade grisar men det är ju precis så det ska vara när man äter tacos, eller hur? Är dock en smula orolig för vad killarna i IL 1 anser om mig sedan Tian myntade ett visst smeknamn på mig. Kul. Kul kille!

När kvällen började lida mot sitt slut, var Kviding en hjälte och körde skyttetrafik mellan Bowlingen och Bosön. Väl på Bosön vart det efterfest i 605. Dock vart det snöbollskrig innan. Självklart! Då jag är lite utav en expert lyckades jag trycka ungefär hur mycket snö som helst i Henkes fejs, gissa om jag var stolt? Ifrån ingenstans dök jag upp och vips, så vart han en snögubbe. Tänka sig vad en liten Sandy kan lyckas med trots allt! Självklart med hjälp av Anna och Malin som startade allt + lite andra fula tricks som Henke inte har en aaaaning om, eller hur Anna?! Han lyckades dock få en klockren snöboll i mitt fejs, vilket resulterade i smink i hela ansiktet och herrarna i IL 1 var helt säkra på att jag var någon slags hata-världen-dödsrockare. Typiskt.

Innan jag drog mig hemåt vid halv tolv tiden så bar Kviding mig över tröskeln så nu tycks det vankas bröllop kära läsare. Tänka sig! Ryktet säger att min ring kommer vara en sån där ifrån en automat för 10:-

Sammanfattningsvis, en klockren, rolig och lyckad kväll! 


Isvak

Tänkte bara passa på att hylla alla mina coola klasskompisar i IK 1 som trotsade snöstorm och kyla och badade isvak idag! Är grymt imponerad av er vill jag lova!
Några som utmärkte sig...

Annika kommer alltid att bli ihågkommen som hon som skrattade hela tiden hon var i vattnet.
Arnela stackaren fick vara i längst eftersom man skulle rabbla sitt efternamn och hennes är galet långt.
Mia kom i någon form av chock och försökte kasta sig upp på andra sidan vaken.
Fredrik gick helt obemärkt runt på bryggan efteråt utan att verka frysa ett dugg.
Emma stackaren halkade när hon skulle i så hon fick ett klockrent magplask. Brrr...

Resten av klassen, ni rockade också!


Bowling!

I kväll blir det jävligt kul! Hela skolan ska iväg och äta tacobuffe och spela bowling, full rulle med andra ord! Visst, jag har verkligen kass på bowling (speciellt om jag tar en, två eller fyra alkoholhaltiga drycker innan) men jag bjuder på den, det är lugnt! Det var dessutom längesedan man hängde med folket ifrån skolan så det ska bli kul! Sedan ska Kviding supa mig under bordet med 4 kronor. Hum... visst jag är ganska lättpåverkad men kanske inte sååå lätt...
Fullständig rapport kommer självklart att publiceras! 

Instruktör? Check!

Idag vart man utbildad då. Eller typ i alla fall. Efter genomgång på användbara övningar, vad man ska tänka på och genomför pass så är jag, Malin och Anna officiella instruktörer i aquaspinning minsann. Heja oss! Inte så avancerat jag vet, men ändå, nu har vi i alla fall fixat det, känns riktigt bra. Gissa om vi kommer köra järnet med klassen på ILS:en på tisdagen? Moahaha...
En liten parantes bara. Jag vann när vi körde race med cyklarna. Yeah!

Bart

Igår kom det fram en kille till mig och Malin när vi stod och snackade utanför huset. Han berättade att han kom ifrån Holland och skulle vara här i sex månader. Han frågade om man bara fick gå på Bosön om man var grym på någon sport och var kass i skolan. Typ. Vi fick försöka förklara, på knagglig engelska, att det inte riktigt är så men jag undrar om han fattade? 
Frida dök upp lite senare och tjuvlyssnare. Det såg ganska kul ut när hon stod och låtsades ta upp post ur sin brevlåda för att försöka lyssna på vad vi snackade om. Har ni förresten försökt förklara ordet folkhögskola för någon på engelska? Det är sjukt svårt vill jag lova! Han hade i alla fall humor och pressenterade sig som "Bart, you know as in Bart Simpsons" Haha, stackars kille när vi ställde oss och gapflabbar åt honom. Vilket intryck. 
Han är i alla fall från och med nu min, Fridas och Malins bästaste Bart!  Han var trevlig.
Från och med nu ska vi bjuda lägenhet 103 på alla fester.



Bart


 

Min rockare är hemma

Min underbaraste, coolaste, snällaste hårdrockar-Pettsson är hemma igen!
Hon har varit borta i nästan ett halvår för att se sig omkring i världen. Hon har sovit i bilar, hon har jobbat som frukprockare och ja, hon har gjort allt i stort sätt. 

Äntligen kan Pettsson och Findus (jag) återförenas!



Min rockare är hemma

(Obs! Denna tjej skulle aldrig bära en handväska frivilligt så denna bild är en smula unik vågar jag påstå!)

Sportgroda

Mia hade kollat på SVT24:s sändningar idag ifrån en bandymatch. Chris Härenstam, som kommentatorn heter, gjorde som alla sportkommentatorer gör, använder sig av efternamn. Vad han inte tänkte på var att det lät ganska kul när han kommenterade en passning:

Dagens Kommentar:
Chris Härenstam:
"Där passar rot till stam"

 

(Helt plötsligt känns Bandy en smula träigt...)


Dagens Bästa Musik

Idag har jag haft en klockren musik-dag. Ni vet en sån där dag när man trycker igång tv:n och favvolåtarna spelas?! Idag jag lyckas med detta tre gånger minsann.

Dagens Bästa:

Fall Out Boy - This Ain't A Scene, It's An Arms Race
Neverstore - So Much Of Not Enough
My Chemical Romance - Famous Last Words

Tog ett tag innan jag förstod grejen med Fall out Boy men nu jag helt fast. Har hängt på You Tube hela dagen och spelat videon om och om och om igen. Så sjukt skön takt i låten, måste höras kära vänner!

"All the boys who the dance floor didn't love,
And the girls who's lips couldn't move fast enough;
Sing, until your lungs give out.

This ain't a scene, it’s a god damn arms race.
This ain't a scene, it’s a god damn arms race
"

Lördag a´la slappt

Idag har det varit väldigt väldigt lugnt och skönt. Började med att kliva upp vid halv tio och gå över till Kviding för att kolla på skidor. Dock var svenskarna ganska kassa (sicken tur att de i alla fall är snygga!) så vi käkade frulle istället. Tian kom förbi efter en stund också och vi varvade förfestmusik och "den-här-låten-spelade-jag-när-jag-blev-av-med-oskulden" med smäktande ballader.
Kollade andra åket i slalomen men där gick det ju bara ännu sämre. "Tyngden på dalskidan" , hur svårt kan det vara liksom?! Okej, skitsvårt jag vet, men det passade in så bra med tanke på att många åkare som tappade innerskidan.

Drog mig sedan hemåt för att städa och piffa mig lite. Det var tjejmiddag här på Campus, fast hemma hos Henke i IK 2 + hans roomie Emil. Jag, Anna, Jessica, Mia, Angelica och Frida sedan lite senare. Vi lyckades klämde ihop oss allihopa i killarnas lilla lilla kök. Herrarna fick vara gentlemän och sätta sig i låga fåtöljer. Det vankades knytis och det vart väl ungefär hur mycket mat som helst. Och lite till. Men gott var det i alla fall och trevligt hade vi. Självklart kollade vi på Melodifestivalen, Henke och jag höll tummarna och självklart gick låtarna vi höll på vidare. Yeah! Jag som dessutom alltid har Vågat Vägrat Rödvin avbröt denna trend idag. Anna bjöd mig på en ganska gott rödvin och tog därmed min rödvinsoskuld.

Nu började det bli dags att gå och knyta sig. I morrn blir det till att ta tag i lite plugg.
Att man alltid skjuter upp det till söndagen. Inte konstigt att man alltid har söndagsångest!

God natt!


Sångfåglar

Igår var jag och Tian uppe hos Kviding för att kolla på skid-VM, Så ska det låta, Nilecity och så äta massa godis. Det var en riktigt intressant upplevelse att se Så ska det låta med dessa herrar vill jag lova. De tog i för både kung och fosterland och trallade glatt med i varje låt. Högt och tydligt. Kviding var minsann en hejare på texter och gissa låtar, tänka sig! Men så är han ju ganska gammal också. Eller som Tian sa, han är inte gammal, han är bara inte lika ung längre.

Mig med ett ord

Jag vart utmanad av Mimmie att be folk i min närhet beskriva mig med ett ord. Så här vart det:

Mimmie - Skrattig
Brosan - Konstig
Kviding  - Sprallig 
Eva - Hjärnskakad
Linus - Glädjespridare
Sandra - Knasfia
Bellan - Obeskrivlig
Sara - Skratt
Tobbe - Käck
Tian - Kåt
Lenard - Snötålig

Anna - Stjärna
Kalle - Muuu (Menat som "Lantis")



Ni är söta, rar och helt jävla underbara! Tusen tack ♥


Skrattkväll

Ikväll blir det en skrattkväll.
Jag, Tian och Anders "Hunken" Kviding (Ja, han har kommit på det själv) ska först kolla på Nilcecity sedan blir det Hjälp! Lite Robert Gustavsson tema med andra ord. Me like!


Min låt

Nu till ett litet erkännande. Jag heter Margareta i andra namn. Blä. Anyhow, den här låten är lite utav en gammal goding. Dessutom råkade jag ut för de mest romatiska ögonblicket i mitt liv när en kille sjöng den här för mig när jag gick typ på mellanstadiet hehe.
Dock är den lite mer moderna varationen med Eric Craft lite bättre.


Ingen vet det jag vet, en hemlighet.
Någon som jag tycker om har gjort mig het.
Kan inte hjälpa att jag känner det så här.
Åh, den blick som jag fick sa mig att,
dom jag vill kan jag få tusenfallt.
Och nu börjar jag förstå att jag är kär...

Jag vill vara din ska du veta, bara vara din Margareta
Står här vid din dörr, kär som aldrig förr, men vågar inte ringa.
Pulsarna dom bränner så heta. Känner du som jag , Margareta?
Blickarna du gav, var dom till ett svar eller ej?

Och jag går hem igen med min bukett.
Det jag vill säga dig är inte lätt.
Kan inte hjälpa att jag känner det så här...

Jag vill vara din ska du veta, bara vara din Margareta.
Står här vid din dörr, kär som aldrig förr, men vågar inte ringa.
Pulsarna dom bränner så heta. Känner du som jag , Margareta?
Ingen annan vet om min hemlighet mer än jag.

Ingen vet det jag vet, en hemlighet.
Någon som jag tycker om har gjort mig het.
Kan inte hjälpa att jag känner det så här.
Och jag går hem igen med min bukett.
Det jag vill säga dig är inte lätt.
Kan inte hjälpa att jag känner det så här...

Ska du aldrig nånsin få veta, att jag gillar dig Margareta?
Står här vid din dörr, kär som aldrig förr, men vågar inte ringa.
Pulsarna dom bränner så heta. Känner du som jag , Margareta?
Ingen annan vet om min hemlighet mer än jag.
Jag vill vara din ska du veta, bara vara din Margareta.

Jag vill vara din ska du veta, bara vara din Margareta.
Står här vid din dörr, kär som aldrig förr, men vågar inte ringa.
Pulsarna dom bränner så heta. Känner du som jag , Margareta?
Ingen annan vet om min hemlighet mer än jag
.

Neverstore

Neverstore!
Min nya stora kärlek är bandet Neverstore.
Underbara texter, både lite fina och lite hårdare, helt i min smak. Dessutom har sångaren en helskön röst som jag kan lyssa på hur länge som helst. De är de inte så fula heller, eller hur?!
Bandet består av Jacob, 22 år, sjunger och spelar gitarr, Oscar, 22, spelar på basen och Erik, 21 år, hanterar trummor och cymbaler.

Neverstore


Några utdrag ifrån låtarna:

So Mutch of Not Enough

I've never felt like this before
A bad feeling I've been trying to ignore
So this is it, we won't give it
Another chance do you say.
No explanation, only silence
And it's tearing me apart

Racer

No
I don't know if I like your perfect style
I don't think that I call on monday
You're so selfcenterd so damn ignorent
Not my type, you're such a looser

Stay Forever

I wanted it  to last forever, but everything changes in time

Nanana

If this is what life has to offer for me
I might just then go back inside
and fall asleep

All Star Loser

Someone there please take my hand
I wanna smell the air again
no demands I'm just hopefull

On Your Side

Every day away from you, feels like a lifetime
You make me breath, you make me feel
You make me high
And I'm always on your side, I'm always on your side

Karatefylla?

Jag har bara en enda liten liten fråga. Vad sjutton är en karatefylla?
Plötsligt känner jag mig sjukt gammal.

-suck-

Helgen

Ahh....härligt....nu är det helg!
Har inga storslagna planer. Anna och jag har bara ett mål med hela helgen. Vi ska panta burkar, haha! Johan tjatar om utgång på lördag men jag får se hur det blir, känner mig halvtaggad idag måste jag säga. Idag blir det nog lite klassiskt campushäng bara, kolla film eller nått. Lugnt och skönt med andra ord. Vem vet, jag kanske blir lite bättre i lilla huvudet också? Börjar bli galet trött på huvudvärken nu.
Varför var jag så puckad och ramla av för?!
Jag ska börja med en mer stillsam sport, typ boule eller nått...

Dummaste Kommentaren

Sitter och kollar på Du är vad du äter. Det är någon halvalkisbrutta som mest gnäller hela tiden.
Dummanste kommentaren lyckades hon fälla också:

"Dansgolvet är för dem som inte har råd att stå i baren".

Inte konstigt att hon är så tjock, hon skakar ju aldrig aset...
Tänk om hon skulle vara med när vi var ute, ojojoj!

Lektion

På tisdag ska jag, Malin, Mia och Frida ha lektion i Utbildning.
Utan att avslöja för mycket så kan jag säga att den kommer bli grymst :)


En Puss

Idag skulle det inte sitta fel med en puss!

-smack-

En kompis sa en gång: "Sandra, du är fan en pussoholic!!"
Kanske dags att jag söker någon form av hjälp nu när jag i alla fall inte har nått annat för mig??

hum....

Undrar hur en sådan typ av terapi skulle se ut??

Hehe...

En PES-kväll

Då min nyinflyttade granne har behagat att spikat och borrat nu i två dagar så har jag mer eller mindre konstant hängt uppe hos Tobbe och Kviding. Igår hade jag dessutom den stora äran att befinna mig där när det vankades PES-kväll. Detta fenomen har alltid varit lite utav ett mysterium för oss utomstående (läs: tjejer). Därför tänkte jag nu redogöra vad som egentligen händer under en typisk (?) PES-kväll.

Igår hade stora delar av killarna i våran klass samlats uppe i Pentagon 415. Närmare bestämt  Raz, Johan, Tian, Martin, Abbe, Kviding och Tobbe. Den obligatoriska kosten består av ca 6 liter Cola, ett kilo lösviktsgodis, några paket kakor och en påse med gifflar. När kosten är framtagen bänkar sig alla herrarna i Kvidings sängar. Dock turades de om att spela då det inte finn konsoler så att det räcker till alla. Den som inte fick vara med och spela, fick hänga med mig inne i Tobbes rum och kolla på Desperata hemmafruar / Skid-VM / Den där Mary. Stackaren.  

Man hör en del intressanta kommentarer om man sitter och lyssnar på vad de pratar om där inne. Ett härligt exempel är "Ohh såg du hur lätt jag gled in i honom. Bakifrån!" . Dessa herrar brukar inte vara sena med att tolka det mesta man säger till snusk. Men när det vankas PES så tyckts denna dela av hjärnan stängas av?! Självförtroendet är det inte heller något fel på. Det gäller att skrika och skryta så mycket man bara kan när man gör mål. Eller i alla fall är i närheten av att göra ett...
Dock går diskussionerna mest ut på att lista ut vem det egentligen är som fiser så att det luktar konstant apa i rummet. De killar som kilar stadigt med en dam drar sig alltid hemåt först. Detta är inte övriga herrar sena på att uppmärksamma och ordet toffel haglar på stackaren som drar sig hemåt...

Jag känner mig väldigt hedrad över att ha fått skåda detta på mycket nära håll.
Keep up the good work! 

Alla Hjärtans Dag

Tänkte bara passa på att önska alla nära och kära en underbar Alla Hjärtans Dag.
 Tack för att ni finns!

"Look at the stars
Look how they shine for you!"


Alla Hjärtans Dag


Sanningen om Bamse

Eva och jag pratade lite idag. Hon är en välidgt klok kvinna. Hon har till exempel listat ut sanningen om Bamse och hans gäng:

Katten Janson är langare, farmor värsta pimpen. Och kolla på Bamses ungar. Nalle-Maja har damp och kommer springa på rejv och käka syra när hon blir äldre, Brum är en överkänslig konstnärssjäl som garanterat kommer röka en holk för mycket innan 20, Teddy är lätt autistisk, Brumma är efterbliven. Lille Skutt har undertryckta fobier, snart kommer hans nervositet resultera i en psykos där han slår vilt omkring sig med ett järnspett.Den enda normala är Skalman.


I sann Bosö-anda!

Systembolaget, Örebro

Man ~50 år lassar upp starköl på kassabandet på Systembolaget när mobilen plötsligt ringer.

Mannen (i telefonen): Hej älskling! Jag har lite bråttom nu, jag är precis på väg till gymmet! Ja, jag handlar bara lite… sportdryck nu innan…


Snälla saker.

Idag var det faktiskt lite småmysigt på Draman. Alla skulle skriva ner en bra sak om varje person i klassen sen skulle man läsa upp det för alla. Klassen verkade vara rörande överens om att jag är glad vilket känns skönt, har ingen lust att vara en tråkmåns! Sedan fick man behålla alla lappar som folk hade skrivit på, skönt att läsa om man har en dålig dag. Det här var precis de jag behövde idag :)

Hur det känns

Neverstore - So much of not enough

So tell me, so tell me
What I've done
I wonder, I wonder
How it got so wrong.

It hurts so bad, all those things you said
I feel so cheap, used and untidy



Dålig dag

Idag är det en dålig dag. Idag är en sån där dag som man önskar att man hade legat kvar i sängen och knaprat något magiskt piller som trollar bort både hjärnskakning och känslor som snurrar i huvudet. Vad skönt det skulle vara. Tyvärr finns det väl ingen sån medicin va? Kuckelimuck-medicinen a´la Karlsson på taket är det väl det närmaste man kan komma. Typ.




Hjärnskakning

Hur lyckas jag alltid? Det är inte första... inte andra.... utan tredje gången som jag åker på en hjärnskakning. Visst den är inte lika illa som den förra men nog fäään känns det. Suck. Klantigt eller vad?
Var ute och red i dag. Jag var klar och skulle bara skritta hem. Rainbow som aldrig brukar bry sig om nått vart livrädd för nått i ett dike och kastade sig iväg. Jag var dock inte alls med på noterna och flög av naturligtvis. Rakt ner i en djupfrys åker. Smart. Landade med huvudet först och sen ryggen. Ännu smartare. Suck. Mamma och pappa bara suckade och gav mig medicinen som vart kvar sedan förra gången. Nu blir det till att knapra lite piller och vila för min del ett par dar innan min ansiktsfärg skiftar ifrån illamående illgrön till en något mer männsklig färg...
Piss och bajs och skit!

Lycka

Nu är jag lycklig. Ni vet så där töntigt glad så att man går med ett stort flin på läpparna?!
Det sköna är att det är sån enkel sak som har lyft hela min dag.
Var ute i stallet hela förmiddagen och var ute och red Rainbow tillsammans med EweHot Shot. Solen sken från en klarblå himmel, vindstilla och ett par minusgrader i luften. Vi ser ett orört fält med massor av snö. Jag briser ut i ett stort flin (ni vet en sånt där som bara jag kan?!), ställer mig i fältsits, lättar på tyglarna och flyger i väg i full jävla fart över fältet. Snön yr runt oss, Rainbow har öronen framåt och vill bara springa fortare och fortare.
Det är lycka för mig mina damer och herrar...


Dagens Skratt!

 Utanför Vadstena slott



Det lilla rundturståget är fullpackat med turister och lämnar sin hållplats vid Vadstena slott för att åka runt på stadens gator. Den medföljande guiden börjar prata i mikrofonen men inget hörs i högtalarna. Guiden försöker då få kontakt med chauffören i loket så att han kan knäppa på ljudet. Efter några sekunder gör han det och guiden börjar glatt prata för barnfamiljerna.

Guiden: Så där ja, nu har chauffören satt på mig!


Hemma

Nu har jag tagit mig hem till familjen här mitt ute i ingenstans. Skönt. Inte behöva tänka på att laga mat, att man inte orkar diska och andra jobbiga tankar. Yeah!
Nu blir det till att titta på skidor tillsammans med Sandramamma och Sandrapappa (Mias påhit!), även kallade Synne och Jonny  i mer vardagligt tal. Brosan kanske också är med på ett hörn. Om han har tur...

Dagens Kommentar: Pär Svennar

Vi sitter i klassrummet och har Humanbiologi och har verkligen riktigt riktigt tråkigt. Som ni att vet så älskar Tobbe att retas så han sitter mest och kiklas, petas och håller på. Kul. Kul kille. Jag märkar att Pär kollar lite extra men jag är inte den som bryr mig, Tobbe är ju som han är liksom.
Efter en stund så kan han dock inte hålla tyst utan utbriser:

Dagens Kommentar:
Pär: Ni är kära va?
Tobbe: Ahh klart vi är! (med viss ironi bör tilläggas!!!)
Pär: Det är bra, man ska vårda kärleken...

Jag briser ut i asgarv, dock mest inombords för jag kan ju inte sabba hela grejen. Stackars Pär tror att han har koll. Ojoj.... Stackarn kommer tro att det utspelar sig världens triangeldrama i klassen då Kviding och jag håller på och tramsar om pojkvän och älskling hit och dit haha!

Så. I fall Pär Svennar läser detta:
Kviding är min bästaste pojvän!
Tobbe är min bästaste älskare!
Heja Pentagon 415!
Vissa har en i varje stad, vissa har en i varje hus eller kanske till och med lägenhet men jag har fan till och med en kille i varje rum! :) Wipp a wioo! 

Hemfärd

Nu sitter jag i skolan. Galet trött. Vad är de för seriös typ som hänger på skolan innan den börjar tänker ni? Jag skyller på att jag var tvungen att skriva ut ett par grejer innan skolan drog igång så det är därför. Idag har vi dock bara två lektioner sen slutar vi och då är det full fart mot helgen!

Efter skolan ska jag bege mig hem mot kära Västerås. Har inga storslaga planer men det kommer nog bli riktigt trevligt ändå.

- Rida på lördag morgon. Äntligen!
- Träffa Bellan. Saknar dig!
- Kvällsmys med tjejsnack och onyttig mat med Mimmie på lördag kväll. Efterlängtat!

Smygrockare?

Har försökt sätta ett ord på min musiksmak men det är galet svårt. Det lutar dock åt punk-rock hållet men jag har valt att kalla mig smygrockare för det låter mycket coolare. Typ.

Just nu lyssnar jag på:

Green Day
- Alltid alltid alltid.

Neverstore - Nytt svenskt sjukt bra band.

 Backyard Babies - Gamla låtarna är goast.

My Chemical Romance - Finns väl ingen som har missat dessa godingar?


Dagens Skratt

Viktor kommer förbi för att låna min dammsugare.
Jag har en hyffsat lugn låt på precis när jag öppnar dörren.

Viktor: Vad är det här, en kärleksballad, är Tobbe här?
Jag: Öhhh.... nej?
Viktor: Haha, mig lurar inte! Tobbe! Tobbe! jag vet att du är där inne!  Tooooooooooobbe!
Jag: Hahahahahahahahaha! Du kan själv gå in och kolla, han är inte här.

Viktor går runt i lägenhten, kollar i badrummet, i torkskåpet och under sängen och ropar hela tiden på Tobbe. Jag står mest och garvar så att jag nästan ramlar ihop i en liten hög. Han är heelt säker på att han är här. Försöker säga att hans tjej är här och att han säkert har bättre saker för sig men det hjälper liksom inte. Besviken lämnar han dock lägenheten efter ett tag.

Två minuter senare på msn:
Viktor: Jag såg allt Tobbe krypa in gemom fönstret försök inte med mig inte.


(Jag skrattar fortfarande. Högt!)

Tjuvlyssnat

7-Eleven, Stockholm

Pojke ~12 beställer och betalar, kommer sedan på att han glömt köpa något och går bort en bit och raffsar åt sig något och går tillbaka till kassan, där en ny kund blir betjänad.

Kassörska ~30 (svalt): Du borde komma på vad du ska ha innan, lite smartare kanske?
Pojken (ännu svalare): Det är inte jag som är 40-plus och jobbar här, 7-Eleven-Einstein!


Tjuvlyssnat

Buss 202, Linköping

Fyllo ~50 trycker sig fram i den fullpackade bussen, pratandes, till sätet där en piercad rocktjej ~17 och en mörkhyad man ~45 sitter. Man ~45 ser hela tiden besvärad ut och när han försöker trycka på stopp-knappen så funkar den inte. Tjejen trycker på knappen på sin sida istället.

Fyllot: Jaha... har ni det bra tillsammans?
Mannen: Vi är inget par!
Fyllot: På så sätt..
Tjejen och mannen börjar tränga sig mot dörrarna.
Fyllot (ropar): Nej... Du såg lite mer RnB ut!
Tjejen börjar skrattar högt.
Fyllot: ... Inte så där... Green day som hon!
Tjejen ser chockad och förolämpad ut, men får inte fram ett ord och går av.


Singel

Sandy är numera singel.
Så nu behöver ni inte gå och fundera längre ;)


Skolbesök

Idag har jag och Malin flängt runt på Lidingö och besökt olika fritids och berättat om Korpendagen som vi ska hålla i på sportlovet. Riktigt kul var det och det var inte utan att jag insåg hur mycket jag saknade mitt gamla jobb. Inte så konstigt att jag är lite tramsig, jobbade ju med coola kids i ett år!
Jag och Malin fick en del...hum...intressanta frågor:

"Dans? Får man dansa tryckare med Malin då??"

"Heter någon av er Evelina? I så fall är han där borta kär i någon av er!"

(OBS! Ålder på dessa var ca 11 år!)

Stolt

Denna vecka har jag varit duktig och tränat minsann!

Måndag: Aquaspinning
Tisdag: Cykling + styrka (mage, rumpa)
Onsdag: Morgonpromenad 40 min.

Keep up the good work!

GIH-Badet

I måndags pallade jag och Malin, trots snöstorm, oss iväg till GIH-badet för att prova aquaspinning en gång till. Dock var vi lite tidiga så vi bestämde oss för att simma lite. Man kan minst sagt säga att det intressanta människor där dagen till ära:

1. En herre badade i kallingarna. Okej om det hade varit en hunk i säg svarta kallingar, men när det är en 50+ are med vita är det inte roligt. Inte ett dugg! Too much information om ni frågar oss. Hua...

2. Det obligatoriska fjortisgänget var så klart där också. Den populäraste killen slår volter och (självklart?) misslyckas han. Den populäraste tjejen svankar mest och skriker så fort en kille kommer nära henne. Konstigt beteende, vi vet...

3. Det var en vattengympaledare där som helt klockrent bekräftade alla fördomar man kan tänka sig ha om en vattengympaledare. Denna dam har stannat kvar i 80-talet med allt vad de innebär. Ni vet, tighta cykelbyxor, svettband och hela köret i rosa. (Ja även skorna och strumporna). Dessutom hette hon Berit. Vad är oddsen?! Ganska intressant syn, jag och Malin var helt övertygade om att dessa hade dött ut. Men icke sa nicke. Hon levde i högsta grad och tji fick vi när vi fick veta att hon skulle ha vårat pass....
Kul. Kul tant.

Själva passet var väl så där, men alltid skönt att röra lite på sig.
Malin och jag hade i alla fall roligast när vi gick hem. Det var en brant backe upp till badet som var glashal. Sagt och gjort. Första halvan "surfar" jag o
ch Malin ner. Sista biten går det så fort så vi sitter på huk och mer eller mindre flyger ut på parkeringen. Gissa om vi skratta och gissa om folk på parkeringen kollade konstigt på oss...


Long time ago

Förlåt för att det har inte blivit bloggat här på ett tag.
 Vart så sur när allt jag skev försvann här om dagen. Två gånger! Kul. Kul blogg.
Ska dock ta nya tag idag och ska försöka, för den tappra skara som faktiskt läser, berätta vad som händer i mitt liv och vad som händer här på Bosön.

Cykeltjuv

Idag var jag och Malin på en skola för att berätta om aktivitetsdagen vi har för alla barn på sportlovet.
Vi hade precis kravlat oss upp för den branta isiga backen när jag ser den. Min cykel! Söt och fin står den där i cykelstället vid bussen. Febrilt tänker jag när jag tog cykeln senast. Men det var ju bara till ICA! Nej nu jävlar! Det är nått svin som har använt min bästaste finaste cykel. Utan att fråga! Klart man får låna om man frågar. Men inte tjuvåka på den, ajabaja! Dessutom har de mixtrat med låset.

Piss och bajs och skit.
Ge fan i min cykel!

Klassisk söndag

Idag har det varit en klassisk söndag kan man säga. Lite bakfull, sovit för länge och allmänt sunkig typ. Har dock lyckats laga mat och pluggat lite. Dock med betoning på lite. Men i alla fall, alltid nått! Försöker ladda batterierna för morgondagen. Ska prata på en grundskola på morgonen innan (!) skolan så det gäller att tagga till lite känner jag. Hua... Missar sovmorgonen. Aldrig kul. Ska hålla en redovisning sen på drama-lektionen. Är lite nervös men det ska nog gå bra I hope.

Fest

I går var det fest. Men inte vilken fest som helst utan födelsedagsparty a´la Gangster och Frida!
Det bjöds på tårta och bål som sig bör. Riktigt gott vill jag lova, även fast Fridas tårta kanske såg liite läskig ut då det var chokladpudding över hela tårtan (!).

Men innan festen drog i gång vart det Pizzapicknick på Gangsters golv. Anna, Roomie-Anna, Gangster, Mia och jag glufsade glatt i oss pizzan. Dock fick jag inte min bearnaisesås. Katastrof!

Frida fick en kompisbok i present. Dock var jag så j*vla klantig så jag skrev i den först, vilket resulterade i att alla kunde läsa om konstigaste stället jag har haft sex på och hur många jag har legat med. Kul. Kul bok! Smidigt Sandra! Speciellt när Raz sitter och läser boken och verkligen kommenterar allt jag skrivit.
Morr!

Festen drog väl igång fram emot nio tiden. Folk började ramla in och festen var ett faktum! I ett rum var det dansgolv och i det andra var det karaoke. Ett uppskattat inslag för övrigt. Annika var grym och vann mest hela tiden, även om Martin var mycket skeptisk då han ansåg att hon mest nynnade,
"Hon sjunger ju inte ens texten!!!" Fick vi höra ett antal gånger haha!

När klockan börjar bli ganska mycket dyker en herre i randig skjorta upp. Jag försöker febrilt tänka, är jag för full för att inte känna igen någon jag borde känna igen ELLER är det någon som faktiskt inte hör hit? Då Anna och jag var lite smått berusade vinglar vi glatt fram till honom och frågar helt enkelt vem han är. Han heter tydligen Albin och var på en annan fest i huset men det var tydligen dötrist (likt en sekt hade de suttit i en ring och festat) så han smög upp hit till våran fest i stället! Resten av kvällen vart han "den mystiska killen i randig skjorta".

Musiken under kvällen var väldigt blandad. Ett tag var det väldigt mycket yo-yo-shake-daa.-as musik. Nej tack! Dock styrde Tian upp det och då vart det gamla godingar. När det var som bäst tittade Tobbe in efter att ha jobbat hela dagen, sicken tur att han slapp "peka-på-skorna-musik" som han så fint brukar uttrycka det.


Förresten. Någon som fick ett kryss på sin dörr natt??? Moahahahahaha....
Eller alltså...inte för att jag vet nått...


Pulka-landslaget.

Idag har vi prov i Humanbiologi. Dock jobbar jag och Mia hårt för att få ledigt. Det är nämligen så att vi ska ha höghöjdsträning med pulka-landslaget uppe vid Mästarvillan. Den ligger ju på en kulle och det är sjukt jobbigt att gå dit. Alltså lär vi ju öka våran syreupptagningsförmåga om vi går dit och tränar!
Hum... vi ska försöka i alla fall...

Martin Lidberg.

Anna och jag gick och hälsade på skolsekreteraren Sofia igår.

Sofia: Min pojkvän fyller år idag!
Anna: Jaha, grattis...
Sofia: Det är Martin Lidberg, han är såå snygg! Jag har skickat ett sms till honom. Men jag var tvungen att fixa hans nummer först för jag raderar det varje gång jag går ut på krogen...

Anna och jag går därifrån och skrattar. Högt!


Snödag.

Idag hade vi en eftermiddag som gick i snöns tecken. Hur kul som helst!
Till en början hade vi (b) OS (ö)-spelen. Otroligt fyndigt jag vet.

Jag, Anna och Tobbe var Jamaica och skulle utmana Österrike, bestående av Mia, Frida och Jeppe. Första grenen var "Backhoppning" och det var precis vad de låter som. Vi skulle hoppa jämfota upp för en backe. De lag som kom längst på nio hopp vann. Dock hade vi en brantare backe och Anna hade galet hala skor så tyvärr förlorade vi den grenen.

Nästa gren var "Jaktstart". Så skulle man springa ner för backen, runda en kon och springa upp igen. Dock hade Anna fortfarande hala skor så stackaren satt mer på rumpan än stod. 

Nästa gren var "Konståkning" där man fick två plastpåsar och skulle ta sig snyggast ner för backen. Anna tog på sig plastpåsarna likt en kroppsstrumpa. Tobbe satte sig gränsle över henne i knäet. Sedan la jag mig ner i knät på Tobbe. Vi såg ut som korv med bröd ungefär. Otroligt snygga med andra ord. Detta mästervärk resulterade i att vi (självklart) vann grenen!

Nästa gren av "skidskytte". Skjuta en fotboll mellan två stavar som stod väldigt smalt. Här var Anna lite utav våran skyttekung och satte sjukt många skott. Vi andra kämpade på så gott vi kunde men de räckte inte enda fram, trots lite lite fusk.

Sista grenen var "storslalom", en bana med koner. Tobbe fick i uppgift att guida mig och Anna genom den men endast med ljud. Riktigt kul! Voff var höger, Mjau var vänster, klappar var framåt och "dampljud" var bakåt. Eftersom vi hade en grym guide så vann vi självklart!

Efter detta äventyr var det skiftbyte med A-gruppen så vi begav oss ut i längdskidspåret. man kan ju undra hur vi såg ut! Tobbe lyckades efter ca fem minuters åkning sätta / lägga sig på staven och forma den till någonting som såg ut som en slalomstav. Hum... Han lyckades även slå på jordens jävla mega vurpa på plant underlag mitt i spåret. Storslaget om du frågar mig!
Jag själv satt på rumpan däremot i varje nerförsbacke. Attans! det liksom inte min grej. Jag och Anna kommer plats såå bra i det ljus-ljusgröna gruppen på vinterfjäll!


Skånsk ordlista: B, C, D

B 
  
balle skinka, ändhalva
bang rädd
barplatt barfota
beda beta, sockerbeta
bia vänta
bloa blöda
  
C 
  
chokela choklad
  
D 
  
dampen fuktig
danske skidderö nedsättande om danskar
dendarrade den där
dockted duktigt
dramare stor sup, motsats till jamare
drommelklantig människa
drul lymmel
drös hög, samling
dörrahull dörröppning