Sommarledigt

Läsarna har gått på sommarlov och jag har idétorka. Bloggen får nog lite sommarledigt nu.
 Njut av sommaren :)

Übersvensk Midsommarafton

Jaha kära läsare, vad blir det för planer för Midsommar?

Sambon anländer till stan ikväll och hämtar upp mig efter jobbet. Idag slutar jag typ mitt i natten, eller i alla fall 22:15. Usch. Jag som är så kvällstrött. Nåja, är ju ledig fram till tisdag sen så vem klagar egentligen?!

Hur som haver, några kompisar har vi bjudit med oss hem till hans päron. Det blir god mat, kubb, jordgubbar och ja ni vet hela den där übersvenska baletten. Trevligt värre! 

Färskpotatis med smör och en jädrans massa sill, här kommer jag! 

Det är över nu...

Så var fotbollsfesten över.

Suck


 


Ja, jag är bitter

Okej, vad har jag gjort snubben där uppe bland molnen egentligen?!
Fine, jag har inte konfirmerat mig och sånt, men vad sjutton...

Anledningen till att jag är en smula bitter är att mina stygn har börjat gått upp. Smärta är ett förnamn som kan användas. Har dessutom blivit dunderförkyld och har sånt där sexigt slem i hela halsen. Dessutom ska jag jobba järnet fram till fredag. Kul. Verkligen. Tack.

Morr!

28 Dagar kvar till Kroatien ♥


Ha sex med en grönsak?

Poolparty, Linköping


Ett gäng sitter och spelar "jag har aldrig...", men måste köra leken på engelska p.g.a. en fransk utbytesstudent.

Tjej 1: Vad heter vegetarian på engelska?
Tjej 2: Vegetable?
Tjej 1: Have you ever had sex with a vegetable?
Fransk kille: Yes.
Resten av gänget ser väldigt generade ut.


Sandy - 50 år senare

Butik, Östermalmstorg


En ung, kvinnlig expedit håller på att hjälpa en medelålders kvinna. Utanför provrummet står en annan medelålders kvinna och väntar på sin tur.

Kvinna 1: Tycker du verkligen inte att de här bikinitrosorna sitter för tajt?
Expedit: Nej, tänk på att de får verkligen inte vara för stora eftersom de töjer sig i vattnet, och det blir ju inte så roligt ifall trosorna skulle åka av.
Kvinna 2 (utbrister glatt): Eller så blir det jätteroligt!


Jobb och fika

Jobb 9:00 - 15:00. Riktigt soft faktiskt. Lagom lång tid + att jag har så ont i ryggen att jag bara får stå i självskanningen - sweet tycker latmasken!


 Fika med Pettson och även Sara ett litet tag. Mycket trevligt och very roligt. Ingen kan berätta historier bättre än Pettson tror jag. Hon får mig alltid att vika mig dubbel och bara skratta så att tårarna sprutar. Bokstavligt talat.


Min nya kärlek

Igår hittade jag en ny favorit på Youtube (Förlåt Björn Gustavsson men du vet att du alltid kommer att ha en särskild plats i mitt hjärta).  Hade sett den förut men de var inte förens igår hos Mimmie som jag verkligen föll pladask för dem. Jag pratar självklart om Jeff Dunham och Peanut.


Så sjukt fyndiga kommentarer, roliga uttryck och fulsöt docka! Har du missat? Kolla in!

Kondomgömma funnen

Mamma berättade precis att de hade hittat 20 kondomer under brorsans säng när de skulle vädra hans bäddmadrass igår. Hahahahaha! Nu gäller mobbning på hög nivå. Tro mig. Han fyller 14 år och vet väl knappt hur man stavar till kondom.


(skrattar fortfarande)

Sjökrogen och jakten på Hamburgare

Igår var det åtta timmars jobb på ICA som gällde. Hade så ont i ryggen att jag nästan svimmade en gång. Ni vet sådär svart för ögonen och allt bara snurrar i 120? Men de känns så lavigt att stanna hemma bara för en liten leverfläck.

Gjorde i alla fall slag i saken och bedövade smärtan med lite alkohol. Träffades hemma hos Mimmie för lite sminkning, tjejsnack och allmänt mys på balkongen. Självklart skrålade vi med i "The way I are" som var lite utav vårt ledmotiv förra sommaren.

Efter x antal cider och drinkar drog vi ner till Sjökrogen och slängde våra lurviga. Riktigt roligt hade vi faktiskt! Sådär lagom berusad, härligt folk och ja, allt bara kändes så jäkla bra. När kvällen började vanka mot sitt slut så lyckades jag övertala Mimmie + pojkvän att stanna till och äta någonstans. Jobbig 1 och Jobbig 2 blir ju aaaaldrig hungriga, vad är de för fel på människorna?! Fick i alla fall en burgare så jag vart tyst och nöjd. Somnade ungefär 10 sekunder efter att jag hade ätit upp den och sov sött hela natten, vaknade och mådde som en prinsessa. Hamburgare är litet utav en mirakelkur i förebyggande syfte gällande baksmälla måste jag säga!



Tack för en klockren kväll Stumpan :)


Pansar-korsett, någon?

Som ett desperat försök att hämma mitt nya pensionärsliv laddar jag just nu för en utgång med Mimmie i morgon! Ser ju dock inte allt för lovande ut med tanke på att jag kommer långsamt döda den som råkar peta på mitt sår på dansgolvet. Hum... Kanske ska anlända i någon form utav pansar-korsett. På så sätt kan jag omöjligt känna om någon råkar nudda såret. Någon som känner någon som kan skaffa min en sådan outfit tills i morgon kväll? Gärna en vit, jag klär bäst i vitt...

Min liv som pensionär

Idag gick jag till farbror doktorn för att be honom slänga ett öga på ett födelsemärke som har börjat sväva iväg lite i både form och färg. Doktorn tycker att vi ska ta bort den och frågar om de går bra på en gång. En liten tomte inom skrek att det gick ju inte, har inte ens hunnit mentalt förbereda mig för sprutor, sår och sånt men en tuffing (eehh?) som jag är säger jag något käckt i stil med att de går alldeles utmärkt. Detta samtidigt som jag ser mig omkring efter möjlig flyktväg.

Väl på operationsbordet får jag tre sprutor i ryggen. Förstå. Tre sprutor. Aj! Sen svävar jag in i lokalbedövningens underbara värd och känner hur han skär och sliter och drar. Han syr om såret inte en utan två gånger. Litet utav en perfektionist min doktorn faktiskt. Men så bad jag ju om ett snyggt ärr också. Gärna ett som jag kan ljuga ihop att de är efter att en tiger bet mig eller nåt.

Tackade för mig efter ca 40 minuter. Fortfarande halvt hög/förvirrad av bedövningen vinglar jag in på systemet för att inhandla förtäring inför morgondagens galej. Sluddrar någonting om att sprit lindrar smärta till kassörskan innan jag langar fram legitimation. Hon ser mycket skeptiskt ut men låter mig ändå handla, tycker väl säkert synd om mig.

Sedan vinglar jag vidare med mina systemetpåsar mot bussen. Med vinglar menar jag en blandning av höggravid-vanknade-gång och myr-steg likt en pensionär. Och på tal om pensionär. Plötsligt har jag liksom per automatik börjat tänka som en pensionär. Kan inte böja mig ner för att ta upp något ifrån golvet (läs: bedövningen har nu släppt.) Börjar även gnälla på lillebror om att dagens ungdomar är på tok för ouppfostrade (läs: sluta killas annars slår jag ihjäl dig unge!).

Så nu kommer ni alltså att få läsa om en pensionärs betraktelser, fångad i en 22 årings kropp. Eller ja, i alla fall ett par dagar till innan såret börja läka... Tills dess, vi ses i alvedon-dimman!


En hyllning till beach 2008

Ny text på psalm 199 - Den blomstertid....

Den baddräktstid nu kommer,
när magen är för stor.
Då valkar bara sväller,
och celluliter gror.
Generande behåring,
lyfts fram i solens ljus.
Nej stranden verkar boring,
vi stannar inomhus.  

De krav som sommarn ställer,
förstör vår ledighet.
Vi sitter där å gnäller,
fy fan vad jag e fet.
Fast vem vill motionera,
när man kan sitta still.
Nej låt oss revoltera,
vi tar en kaka till!

Fyndigt värre

Ni vet att jag är lite utav en mästare vad gäller att fynda kläder. Idag tror jag dock att jag slog något slags Sandy-rekord. En bikbok-butik skulle nämligen bygga om så det var rea i hela butiken. Jag har klurat lite på att jag kommer behöva lite oömma softa kläder på jobbet. Gissa om jag var nöjd när Bikbok kirrade piffen genom att sälja tre brallor för 99:-

Där hittade jag alltså...
3 coola softa baggybrallor för 99:-
1 gula shorts 49:-
1 svart skärp 29:-

177:- totalt alltså, sweet!


Fotbollshuligan

Igår var jag, som halva svenska folket, självklart en hulligan och sprang runt i Sverigetröja, drack öl och skrek att grabbarna skulle "spela bollen". Helt plötsligt blev jag någon sorts wannabe-fotbollsexpert. Vad sjutton hände?! Hängde först i Kungsan en stund med några Bosöpeople innan jag och E drog vidare till några av hans polare. Riktigt riktigt trevligt faktiskt, han har så himla sköna polare!


Sverige - Grekland 2-0
Ser lovande ut nu grabbar...

Back in the game

Nu borde min blogg äntligen ha slutat krångla. Fick ju till och med skicka ett snyft-mail till hjärnorna bakom blogg.se och be dem hjälpa en kvinna i nöd som inte kan logga in. Fick hjälp i alla fall sjukt snabbt, tusen tack Albin!

En dag i sann hemmafruanda

Idag har jag, i sann desperat hemmafruanda, levt mitt wannabe lyxhustruliv.

1. Morgonpromenad innan frukost (för förbränningens skull)
2. Gröt till frukost (hemmafruar äter inte kolhydrater)
3. Solade (för att bli brun och fräsch)
4. Körde till centrum för att hämta kostymen på tvätt (för att min stressade man inte hinner själv)
5. Stannade och köpte sushi till lunch (för de är såå inne)
6. Tvättade (för de förväntas man göra i brist på en hushållerska)
7. Duschade och rakade benen (måste vara fräsch när mannen kommer hem)
8. Lagade mat (för den förväntas stå på bordet)

Nu ligger jag här i sängen med ett glas vin och är helt utmattad. Aldrig att jag skulle orka med ett vecka på Visteria Lain, herregud, ge mig en bra film på tv, mysbrallor och en påse chips!


Köpt lägenhet och skaffat jobb

Äntligen fungerar de igen!
Har inte kunnat uppdatera på flera dagar för att blogg.se har flyttat på sig ute där i cyperspace.


Kanske dags att uppdatera er lite på livssituationen då en dag som denna?


1. Var och kollade på en helt underbar pärla till lägenhet i söndags och la ett bud så där tjohej på stående fot.

Halv elva i morse fick jag ett samtal från the boyfriend att allt var klart och att vi får flytta in den 11 aug. Fatta! Det är en tvåa på 55 kvm, helt renoverad och ligger uppe i Torsvik. Behöver jag ens skriva att vi är en smula nöjda. Var hos mäklaren och skrev under alla papper idag så nu är det verkligen klart på riktigt. Om ingen tok bränner ner huset förstås. Bäst att jag inte skriver ut adressen här så att någon av er får för er nåt...


2. Var på mitt jobb idag och hälsade på. Har fått en heltidstjänst tillsvidare som idrottsansvarig på ett dagis. Kommer att glida runt som en vanlig dagisfröken men ha ansvar för att barnen får leka och röra på sig om dagarna. Hur kul som helst. Nu gäller det bara att skaffa fram lite mer dagisvänliga kläder. Baggyjeans och mjukisar, här kommer jag!


Snyftis

Mia skickade just en film med bilder ifrån avslutningen. Låter "please remember" spelades i bakgrunden.
Nu sitter jag här som en annan tioåring och gråter krokodiltårar. Fan IK 2, ni är helt oförglömliga och underbara!


Hyllade tal och pristagare

Vill passa på att använda min blogg för att ge lite extra beröm nu faktiskt!

Elin och Annika
Vill tacka för det riktigt genomtänkta talet ni höll under gårdagen där ni hade köpt 29 olika kryddor där varje krydda passar ihop med någon i klassen. Det var roligt, genialt och definitivt någonting jag aldrig kommer att glömma!
Annika får också lite extra cred då hon höll i ett riktigt fint tal även på avslutningen. Dessutom vill jag gratulera till stipendiet du fick, de förtjänar du verkligen! Vilken tjej va?!

Anna och Tobbe
För de fina tal ni höll till lärarna. Passade och fint!

Mia
Har gjort ett jättejobb med filmer och annat fint till dessa veckor. Du är såå duktig gumman!


Fiskrester, kalas och bakfylla

Nu måste jag självklart rapportera ifrån morgondagen.
Igår var det alltså dags för vår utspark. Jag var som sagt med i lag PT från SATS. Riktigt bra uppställning hade vi och självklart den bästaste lagledaren.

Dagen startade med en skräckinjagade film i militärens tecken. Något om att vi måste fostras och "ut med packet" . Riktigt roligt och den där skräckeffekten infann sig aldrig, jag skrattade mest.

Grenarna var:
1. Någon konstig lek där man fick äta godis som man haft i näsan eller äta knäckebröd från någon annans mun.
Inte riktigt min gren måste jag erkänna. Way to krångliga regler för att vårt lag skulle fatta. Här vart de förlust...


2. Gräva efter en kula i en sunkig hink med gammal fisk och annat som luktade apa.
Den här var vi bra på. Jag och tre killar ställde upp. Stafett gällde sedan att alla i laget skulle ta upp kulan, en gång med höger hand och en gång med vänster hand. Solklar vinst till oss, yes!


3. Suck and blow. Skicka runt en halv kortlek med läpparna mellan alla i laget.
Grym teknik gjorde att jag, Klöfver, Johan och Khassi vann med hästlängder.


3. Norsk julafton. Snurra tio varv med pannan mot en pinne och sen skulle man skjuta en boll i mål. Sjukt svårt!
Verkligen inte min gren. Blev jättesnurrig och ramlade ihop i en liten hög. Inte jättebra när det är stafett...


4. Rörleken. Fylla ett rör (som har hål överallt) med så mycket vatten man kunde.
Sjukt bra team hade vi så vi vann även här solklart!


5. Skottkärra-race. Dirigera en "blind" genom en bana sittandes i en skottkärra. Alternativt gå skottkärra.
Sjukt jämt men vi förlorade tyvärr. Eftersom de andra laget fuskade!

Hur roligt som helst var det och gissa om vi hade kul?! Lyckades får ihop riktigt många poäng och vann även klädsträcket. Viktigt! Dock var vi inte bäst men de struntar vi i eftersom vi var sjukt grymma i alla fall. Lätt.

Kvällen avslutades i Mästervillan där det var middag och fest. På middagen bjöds det på en hel del roliga tal, sånger och dikter. Maten smakade mumma, mätt och belåten dansade jag halva natten lång. Kvällen avrundades med gratis dricka uppe i Kompassen och härligt klassiskt Bosöhäng. Hade riktigt kul men framemot halv två drog jag mig hemåt och sussade sött.

I morse kan jag väl säga som så att jag har nog aldrig varit så bakis som idag. Snacka om fel dag. Suck. I vanliga fall tar sminkprocessen tio minuter. Idag tog den 42 minuter. Detta på grund utav alla vila pauser jag var tvungen att ta för att badrummet snurrade i 200 km/h.

Väl i skolan lyckades jag samla mig någorlunda och avsluta min tid på Bosön med flaggan i topp.


Färdigutbildad

Jag ville bara berätta att idag hade vi skolavslutning, fick intyg och är därmed färdligutbildade Idrottskonsulenter!
J I P P I !

Kan knappt fatta hur glad jag är nu. Nu är jag liksom klar. På riktigt.
W E E I !

Varför steker man sig alltid?!

Idag har jag verkligen haft de hur mysigt som helst!

Hela klassen packade sig iväg till Värmdö där vår klassis Freddan har sommarstuga. Väl där vart det till att umgås och njuta av solen så mycket man bara kunde. Hur skönt som helst! Inte helt otippat så kommer rodnanden smygandes som ett brev på posten nu såhär i efterhand och man inser sakta att man kanske skulle ha kladdat på ännu ett lager solkräm när man stekte. Men sånt kommer man ju alltid på i efterhand. Typiskt. Jaja, med tanke på att nästan hela klassen var där så lär jag inte vara den enda som har bränt mig. Garanterat. 

Förresten så har AnnaAnna och jag slängt ihop en klasstidning som vi ska ge ut till vår klass med lite bilder, intervjuer och roliga kommentarer. Den gick i tryck idag så de är riktigt spännande, även fast jag redan har tjuvläst den moahaha!


 

Planer

Ikväll är det grill och chill som gäller. Very nice!


Helgen som varit

Puh.
Full rulle har det varit.

I fredags åkte vi som sagt hem till Gurkstaden och chillade hos svärföräldrarna. Käkade riktigt god mat, mumma! Sedan var det upp klockan 7:00 på morgonen för att bege sig iväg och jobba. Kul. Verkligen. Tack ICA.

Efter jobbet träffade jag i alla fall Pettson, riktigt mysigt och trevigt. Efter en mumsig kladdkaka och en megastor hallonsmoothie hoppade jag på tåget för att bege mig iväg till Enköping där en förfriskad pojkvän väntade. Sedan tuffade vi hemåt och strax efter midnatt somnade jag som ett litet barn vill jag lova.