Bokföringstorsdag

Jaha, då var det dags igen då... Dessa långa halvtråkiga torsdagar. De är verkligen oändliga! Varje torsdag är jag säker på att klockan går mycket långsammare än alla andra dagar, jag lovar, det är sant!

Inget elakt emot Bokförings-Magnus, han gör så gott han kan och skämtar med oss men det hjälper liksom inte... Inte ens han kan göra bokföring intressant en torsdag eftermiddag. Förlåt, men så är läget.
Visserligen har vi lektion med honom på morgnen också, då försöker man i alla fall se lite intresserade ut, men det är svårt, speciellt när, i alla fall jag, är helt värdelös på att rita alla dessa t-konton Det blir bara fel, men får inte plats, och så skriver man fel, då blir det kluddigt och då får man ändå mindre plats och till slut ger man liksom upp. Men det kanske bara är jag som får den känslan?
   Stackars Magnus har nu börjat med att t.om. skriva "lämna plats här" på tavlan för att vi, tröga idrottselever, ska fatta. Vi är dock så förvirrade och rädda att göra fel, så vi skriver "lämna lite plats här" i våra block och undrar förvirrat vad han suckar åt?

Tidsbrist vs. Martin-finska

Dagens Hylling:
Martins Finska

Jag och Anna kan inte hålla oss för skratt, det är helt omöjligt vill jag lova! När gullungen Martin i våran klass sätter igång med sin speciella egna finska dialekt (nej, han har hittat på den själv, han är inte finne!), då finns det inget som kan få mig att sluta skratta. Några smakprov:
- Sååå sååå, snappa grejjjer! (Svenska: Skynda er!)
- Spela seeej liite.... Såå! (Svenska: Öhh... vet inte riktigt...)
- Salepandy (Svenska: Innebandy)

Nej, du fattar kanske inte? Förlåt, men en dialekt kan inte beskrivas i ord! Anna och jag har en plan om att vi ska filma honom när han snackar så där. På så sätt har vi de alltid med oss i mobilen och så fort man känner sig lite deppig, jag då spelar man upp ett par ord och vips, så är dagen räddad!

Dagens Diss:
Tidsbrist

Ska ta mig hem till underbara Västerås i helgen, heja! Tyvärr känner jag mig redan helt färdig, innan jag ens har lastat mig själv på tåget. Varför? För att jag alltid har så mycket att göra när jag kommer hem. Vill så gärna hinna träffa alla mina underbara söta vänner där hemma, men tiden räcker liksom inte till för alla. Sedan vill man ju gärna hänga lite med familjen och uppdatera sig om de senaste lantis-skvallret. Till sist så har jag lovat mig själv att ta en ridtur på söta Rainbow, så att jag får stilla mina ridmuskler för en stund. Saknar ridningen så att jag nästan dör här, hallå!


Duktig flicka

Ha! jag har inte köpt några böcker och inga kläder, fy fan vad jag är bra!
Ska minsann försöka ge sken av att jag kan hålla i mina pengar. Det är ju trots allt en månad kvar innan man får påfyllning igen...

Istället har jag pluggat och jobbat med den förbannade boken Vad är kunskap? Jag och Anna hittade dock ett litet kryphåll och slipper läsa hela boken, moahaha, power till oss! Risken är stor att hela klassen kollektivt likt en galen (Lillsveds-) sekt kommer att bränna denna bok på bål nästa vecka! Väldigt stor!

Shopping??

Kortis dag i skolan, najs!

Nu är det internet-shopping som gäller, eller? Saker som jag vill ha med pengar som jag inte har. Gah!
Vill verkligen köpa lite najsa böcker ifrån Cdon och en tröjaH&M + kanske ett par träningsbyxor som bara kostar 49:90, skit snygga! Frågan är, behöver jag verkligen flera träningsbyxor? Nja... Ohh blir tokig, som ett litet monster. Kan det inte bara komma en snäll människa och säga att den betalar? Bah!

Sjuklingar

Just nu är hela skolan / klassen inne i någon form av devala. Alla är förkylda, hostiga och är snörvliga, stackars stackars IK 1!

Hade en ganska seg skoldag idag, trodde aldrig den skulle ta slut.
Gjorde ialla fall mitt när jag var duktig och gick på campusmöte som husvärd, yeah! Vi fick gratis mackor och te, vem säger nej till de liksom, hoho? Framförde min åsikt i att internet hoppar av och på som de vill och att MTV inte funkar. Väldigt seriösa och viktiga frågor eller hur? Ähh va sjutton!

Borr-granne

Min granne har förresten fått för sig att han är Martin Timell och att det är inspelning i hans lägenhet för han borrar, borrar, borrar och spikar dagarna i ända... Man verkar dock inte vara lika händig som herr Timell då den elektriska skruvdragen låter som att det mår ganska dåligt och inte fungerar som den ska. Hum. Det finurliga är att alla möbler ingår och att man inte får borra i väggen, vad gör han då kan man undra? Jag är då alltid så sjukt nyfiken. Hopplös.

Jag hämnas dock, ond som jag är, genom att spela:
- Bullet for my Valentine - Tears don't fall
- Lostprophets - Rooftops
Gaaaanska högt, för jag är inte bara ond, jag har bra musiksmak också ;)


Vart tog pengarna vägen?

Jag förstår inte!
Jag fick dubbla CSN bidrag och båda har enligt min kontoplan landat på mitt konto, ändå är jag galet fattig. Det ända jag har shoppat är en mysig kofta på Gina Tricot för 149:-, den kan helt omöjligt ha länsat mitt konto. Ska helt seriöst börja skriva upp vad jag handlar och för hur mycket för det här håller verkligen inte. Från och med nu ska jag bli seriös med mina pengar, annars kommer jag aldrig överleva de fattiga studentlivet. Morr!

Jag som var så lycklig för att jag skulle köpa massa roliga pocketböckerCDON, blää! Nu får de snällt vänta tills oktober.

Äntligen!

Äntligen är jag klar med allt plugg! Underbart!
Nu väntar jag bara på att mamma/pappa ska logga in på msn så jag kan prata lite med dem, sedan är de söndagsmys som gäller. Kött, klyftpotatis och bearnaisesås när H kommer på besök, tjusigt värre.


Förkyld och plugg

Idag blir det till att plugga in de sista till Utbildning. Har någon form av examination i morgon.
Har dessutom åkt på en riktig förkyldning, inte allt för kul, hatar att springa och snyta mig var tredje sekund, men man ska inte klaga, det brukar ju gå fort över.

Lillsvedskampen

Klockan 07:20 vinglar några trötta Bosön elever iväg till väntande bussen som ska ta oss till Lillsved. Vi ska ha en idrottsdag där vi ska lära känna varandra och tävla lite i olika grenar. Kul!
Vi kan dock inte ha sett allt för skräckinjagande ut när vi kom med våran buss då 97 % fortfarande halvsov när vi fick av bussen, respekt var ordet!

Efter en halvrolig invigning så vart vi indelade i lag. Det var inte allt för stor uppslutning av Bosön-elever så mer eller mindre halva mitt lag är inte där, kul kul! Jag och Jacke ifrån min klass är i alla fall duktiga och är där, alltid nått. Som tur är så är det i alla fall 6 stycken ifrån Lillsved som är där, så vi blir till sist ett lag.

Vi får prova på olika saker som Beachvolleyboll med en pressening emellan, så att man inte ser andra lager, riktigt svårt! Sedan får vi prova fotboll, men att man sitter fast med ett snöre i en pinne så man kan bara röra sig ungefär två meter åt varje håll. Passar mig utmärkt eftersom då går spelet så där lagom långsamt så att t.om. jag hänger med, fantastiskt!
 
Sedan är de en hel de annat innan det är dags för de två stora kamperna. Bosöns lärarlag emot Lillesveds lärarlag möts i en Volleyboll match. Efter en mycket jämn match så åker dock våra lärare på stryck, trots läkarsång och hejarop ifrån oss elever. Sedan är de dags för våra elever att möta deras elever. Vi ser klockrena ut när vi till en början leder med 12 - 0 . Tyvärr kommer de ifatt och vinner även denna gång. Urk!

Men men, sånt är livet och tills nästa år, när vi är på hemmaplan, då ska vi minsann ha bättre sång, mer ihopspelat lag och en mycket mycket snyggare maskot, så de så!


Aldrig mer sprit!

De som skulle bli så kul, hade sätt fram emot att gå ut med hela klassen, men blää vad kasst det vart.
Det började iofs med en mysig tjejförfest med tacos, jag, Anna, Malin och Marina, det var riktigt trevligt. Sedan tog jag upp min Vodka och började grogga. Här någonstans kan jag önska så här i efterhand att någon hade stoppat mig. De första drinkarna glider ner fint, inga problems, men efter någon timme börjar jag se botten av flasken, jag har alltså drukit upp nästan en hel sjuttis... Inte bra pucko!
Jag känner att min mage gör vilda protester med ignorerar den glatt och åker vidare in till stan. Vi har blivit lovade att gå in 2 betala för 1, men hon i kassan skiter i de och vill ändå ha 100 spänn + 20 garderob. (Så dyrt är det minsann inte hemma, heja Västerås!) Virrig som är jag är har jag inte tillräckligt med casch så jag får snällt stå och vänta tills det kommer en snäll klasskompis som man betala min garderob, tack!

Sedan är toaletten i stort sätt de ända jag ser resten av kvällen om vi säger så. Envis som jag är, bestämmer jag mig för att åka hem, så klart utan att meddela någon, smart igen Sandra, not! Jag vinglar iväg till tunnelbanan, somnar naturligtvis på den, men vaknar precis när vi är i Ropsten. Där står jag och mår dåligt ett tag innan jag går ner till bussen. Där träffar jag en snäll Danne, som håller mig vaken tills bussen kommer, man tackar, man tackar! Sedan lyckas jag ta mig ända hem utan större missöden. Skickar i alla fall ett sms till Anna och säger att jag är på väg hem, bättre sent än aldrig antar jag. Stackarn hade visst varit lite orolig, förlåt!

Ussh, längtar hem till mina partybrudar där hemma nu, då var jag aldrig med om sånt här läskigt :)

Plugg

Urk...
Sitter och pluggar metodik i Utbildningskursen. Tur i alla fall att de är intressant annars hade jag aldrig pallat plugga! Vi ska läsa igenom ett häfta, skriva ned 15 frågor och ta med till lektionen. Sedan antar jag att man kommer få ställa frågorna till varandra så då gäller de att vara påläst, så att man kan svara på de andras frågor... Jobbigt. Men men, tänkte de är lika bra att sätta igång med de hela nu så har man i alla fall satt igång, vi ska vara klara på måndag. Eftersom de blir mycket fest i helgen så blir de nog inte så mycket plugg i stället... 'host host'.

Mimmie!

10 spänn på att ni kommer se den här listan på meme.blogg.se haha, eller hur babe? ;)


List-sucker

1. Var hittade du den här listan? Snodde av en annan, moahaha!
2. Var är dina föräldrar födda? Lantisar, mamma i Hallstahammar och pappa i Avesta
3. Vad är det senaste du installerade på datorn? Uppdatering av Media Player

4. Vilken är din favoritrestaurang? Restaurang Karlsson på taket,  81 m upp i luften i Västerås
5. När badade du i en pool senast? SPA-anläggning med jobbet någonstans mitt ute i ingenstans...
6. Har du varit med i någon skolpjäs? Haha räknas en cabaré i 6:an som fröken Sverige?
7. Hur många barn vill du ha? Två skitungar bli bra tack!

8. Vilken musikstil tycker du mest illa om? Avancerad "seriös" HipHop, ussh...
9. Har du bestämt dig för vad du ska rösta på i valet? Cencur
10. Vad har du för TV-kanaler? Alla som räknas och som jag vill ha!
11. Har du åkt moped någon gång? Klart! Hade min kära Bettan, coolaste moppen, eller hur Mimmie?
12. Har du busringt någon gång? Hehe klart jag har, vem har inte??
13. Har du fått felparkeringsböter? Nej, jag är duktig ja. Typ i alla fall. Eller så har jag bara tur ;) 
14. Har du hoppat/kan du tänka dig att hoppa bungy-jump eller fallskärm? Nää, är höjdrädd...
15. Vilken är den plats längst bort som du har besökt? Grekland, hehe otroligt långt bort jag vet!
16. Har du en egen trädgård? Nä, snyltar på päronens när jag hemma, pallar äpplen och sånt kul.

17. Vilken är din favorit bland tecknade serier? Family Guy eller South Park

18. Kan du alla orden i nationalsången? Klart jag kan, har trots allt haft skolavslutning ett par gånger.
19. Badkar eller duschkabin? Badkar = lyx
20. Vilken är den bästa film du sett senaste månaden? Sthlm Live DVD:n, sjukt bra!
21. Favoritpizza? Ciao Ciao eller Vegeteriana

22. Chips eller popcorn? Chips, Chips, Chips, underbart!

23. Vilken färg på läppstift använder du? Äger inget...

24. Har du rökt jordnötsskal någon gång? Hahaha, lätt den roligaste frågan, men tyvärr, nej.
25. Har du någonsin varit med i en skönhetstävling? frågar du nån som bodde i stallet som liten?
26. Apelsin- eller äppeljuice? Apelsin till frulle, äppel annars.

27. Vem är den senaste som du åt ute med, vad åt ni? Oxfile-planka med familjen.

28. Favoritchoklad? Kladdkaka.
29. När röstade du senast? När var de senast val?
30. När åt du en hemodlad tomat sist? Shit pommes frites... no idea!
31. Har du vunnit en prispokal någon gång? Ja, med hopplaget i Div:1 för 100 år sedan.
32. Är du bra på matlagning? Ja då, synd bara att man inte har ugn.
33. Klarar du att tanka själv? Klart jag kan!
34. Har du beställt från något av de där shoppingprogrammen som går på reklamteve-kanalerna?
     Nej, alldelens för snål för de...
35. Pepsi eller Coca Cola? En halv cola, sedan blir det kasst.
36. Har du varit tvungen att använda uniform i något jobb? Nää, bara snygga munktröjor på event.
37. Vad var det senaste du handlade? Sprit!
38. Har du kräkts offentligt? Ussh nej.
39. Vill du helst bli mångmiljardär eller hitta den sanna kärleken? Love babe, love!

40. Tror du på kärlek vid första ögonblicket? Klart jag gör!
41. Har du ringt något betalnummer? Nix.
42. Kan man vara vän med sitt ex? Svårt, men de går.
43. Vem var det du besökte på sjukhus senast? Räknas mig själv?
44. Hade du mycket hår som liten bebis? Så där härligt svenskt lagom.
45. Vad har du för meddelande på din telefon/mobilsvar? Inget roligt.
46. Vad har du i din väska? Plånbok, nycklar, tuggummi, Mp3, mobilen, läppbalsam, pennor & Kalender.
47. Någon favoritsak du gör innan du går och lägger dig? Läser en rolig bok.
48. Vad är du tacksam för idag? Att jag är lika glad som vanligt och inte en gnäll-kärring.


Kortis a'la Bosön

Idag var de en snabbisdag i skolan kan man lugnt säga. Först gick jag och Anna för att gratta Tian som fyller 22 idag, grattis! Vi sjöng och gav honom ölspelet, ett spel som passade honom utmärkt. Efter kramkalas och paketöppnare begav vi oss ner till skolan där vi hade IT-lektion. Vi fick göra ett Word-test sedan var vi klara. Efter detta käkade vi macka till lunch i fiket, mums med skagenröra, som vanligt. Jag borde nästan heta skagenröra i mellannamn... Sedan var de dags för storsamling, rektor och lärare informerar om vad som ska hända den närmaste framtiden, najs. Vi fick bland annat veta inte mer Lillsvedsdagen. Vi ska åka till en annan folkhögskola och göra lite tävlingar i lag. Det hela avslutas med världens fest inne i stan, ska bli så sjukt skoj!

Rullstolsbasket

Idag har det varit helt okej dag. Började med redovisningar mest hela förmiddagen i både utbildning och beteendevetenskap. Sedan hade vi "ledigt" ifrån en lektion som vi istället fick jobba hemma med, soft! Jag, Anna, Tian och Jeppe satte oss och gjorde uppgiften efter lunchen, skönt att ha den gjord.

Sedan var de rullstolsbasket som stod på schemat på Idrottsledarskap. Jag kände mig dock inte alls taggad, kände mig bara seg, trött och tån gör ont som attans. Urk på burk typ...

Lättnad

Hade en redovisning i dag på Beteendevetenskapen. Det finns verkligen inte mycket som är värre än att ställa sig och redovisa inför en grupp för första gången, med material som man bara kan halvbra, och med en power point som man inte kan = man vet inte vad som kommer stå eller vad som kommer bli dina stödord. Det gick ialla fall bra för min grupp tycker jag, nu har man i alla fall de gjort, najs!

Sedan har jag försökt göra några smågrejer som man skulle ha gjort för ett tag sedan. Maila in en uppgift och läsa lite sidor. Nu känner jag att jag är ifatt igen, naaajs igen!

På fredag blir det visst brakfest, det ska bli riktigt kul. Måste bara till den gröna butiken och bunkra upp ett litet förråd nu känner jag, man vill ju vara på topp då man har ett ryckte som svampen att leva upp till hehe.

Drama-queen

Idag kunde jag låsas vara en riktig drama-queen för vi var nämnligen på Dramaten med skolan.
En riktigt cool liten tant visade oss runt bland 2000 par skor (!!), louger och scener. Väldigt intressant!
Vi fick även gå in i garderoben för alla scenkläder, här snackar vi världens största walk-in-closet vill jag lova!

Efter all drama gick vi några stycken och tog en fika. Sedan drog jag, Anna, Rasmus och Kviding iväg och shoppade lite smått, alltid trevligt.

Hemma bra men hemma bäst

Jaha, då har man varit hemma och vänt igen då, alltid lika trevligt! Var med mamma på IKEA och köpte badrumsmatta och gardiener, riktigt fint kommer det att bli, hoppas jag i alla fall. Sedan hade vi seriös middag med H och hans mamma. Läskigt, jag vet! Det var första gången de träffades så det var spännande. Det gick dock lysande. Pappa drog inte allt för många pinsamma skämt och mamma lagade supergod mat så jag hoppas att de gillade varandra. Håller tummarna! Hann även med en snabbis fika med Faj, lika mysigt som vanligt! Hon hade minsann hinnut med både de ena och de andra när jag varit borta. Men vad är det men brukar säga, när katten är borta dansar råttan på bordet, eller hur var det nu? Lyckades dock med bedriften att låsa mig ute i 45 minuter, men det var faktiskt inte mitt fel, ('host' H:s fel 'host'). Det är nämnligen så att efter klockan nio så funkar inte koden, man måste ha nycklen. H säger, ring om det är något. Jag står utanför dörren halv elva när jag inser att jag koden inte funkar. Ringer H på båda mobilerna (jag vet, han har två, poco loco). Inget svar. Jag ringer ungefär hundra gånger till (minst!) men kommer fortfarande bara till mobilsvar. Springer dock på Bellan utanför (gullungen min!) så hon håller mig sällskap ett tag. Plösligt ser jag en hägring! Eller nja, en halvtjock busschaffis, men i alla fall, han har nyckel och ska in i samma hus! Jag mer eller mindre stormar efter honom och försöker lite halvgraciöst glida in igenom porten efter honom. Detta är dock sjukt svårt när man har sprungit vill jag lova! Gissa om H fick höra att han levde sen efter de lilla misstaget eller? Han ursäkt var att han "hade tagit helg, då stänger man ju av mobilen". Jo tjena...

Hemkomst

Idag ska jag sätta mig på tåget och åka hem till la familia, ska bli så trevligt så! Jag och mamma ska ta oss till Ikea och köpa gardiner och badrumsmatta tror jag visst bestämt. Allt kul med shopping :) Sedan ska jag ta en fika med Faj ikväll och försöka ta igen lite skvaller här hemifrån, man vill ju inte missa allt för mycket. Sedan i morgon så blir det dödligt allvar för då ska H:s mamma komma hem till familjen och äta middag, läskigt! Hoppas att de kommer övers så att de lite blir dödstyst och stelt... Det löser sig nog! Nu ska jag packa, fixa naglarna och lite sånt innan jag drar, hade bra!

Internet ljuger aldrig!

Internet ljuger aldrig!

Helt i min humorsmak!

Morgonlyx

H har sovit hos mig nu hela veckan så lite bortskämd har jag blivit. Dock inte på morgonen då han måste smyga iväg klockan fem, men det är de värt. I morse när han hade gått så kunde jag inte somna, vilken normal människa kan inte somna om klockan fem en lördagmorgon?? Morr... Det fanns flera anledningar. 1. Toaletten är coco efter man spolat så fortsätter den pumpar ut vatten efter en stund, det låter ungefär hur mycket som helt! Sicken tur att jag är så dunder-teknisk (not!) så jag hittar någon magisk liten knapp som gör att de slutar rinna, hejja mig! Jag kanske inte är så dum som jag ser ut trots allt? 2. Jag vet att jag har mycket att göra idag. Eftersom jag inte kunde somna och dagen hade börjat så bra, så tänkte jag unna mig lite morgonlyx. Jag tog med mig laptopen, papper och penna för att skriva matlista och senaste nummret av Cosmo tillbaka till sängen och kröp ner. Det är lycka! Nu ligger jag alltså här i sängen och har redan, mina damer ovh herrar klockan sju en lördagmorgon fått en hel del gjort.

Långtorsdag

Idag var det ganska långt och segt i skolan, kände mig mest trött och seg hela tiden, kanske för att jag har haft nattligt besök hela veckan, vem vet ;) Har i alla fall lärt mig bokföra lite idag och så massa ledarskap. Vi ska redovisa ett arbete nästa vecka och jag börjar få lite ångest. Alla andra verkar jobba med det supermycket, medens min grupp knappt har börjat, ussh... Tur att vi ska jobba med de imorrn i alla fall. Nu har jag lagat pasta med bacon- och tomatsås, mums! Bygget på ett recpet ifrån pappa där tomatsåsen till pizzan är grunden. Nu måste jag plugga lite, blää...

Sleepy, hatar teknik

Datorn vill inte vara med, mobilen vill inte skicka sms och tv:n tar bort vissa kanalen, satan i gatan vad teknik är underbart (not)! Nu ska jag gå och sova och hoppas på en bättre teknik-dag i morrn. Over and out.

Nyopererad

Nej, shit fan vad jag överdriver...

Egentligen är det bara så att jag äntligen har fått ordning på min tå som jag har klagat så j*vla mycket på, så nu slipper ni det gnället, weei!

Ska inte gå in på snuskiga detaljer men jag kan ju ge er ett smakprov.
De ger mig två bedövningssprutor. De börjar skära / klippa (vågar inte titta vad de egentligen gör!), jag skriker!  De ger mig en till, lite starkare. De börjar skära / klippa, jag skriker igen! De ser lite halvskraja ut och sätter i en till spruta. Kan ni fatta hur tån ser ut nu? Helt sprängfylld med bedövning men med hål som en nålsdyna, hehe.

Sedan fick de i alla fall bort allt jobbigt så nu är det vila, högt läge och lmslag som gäller.

Jag har fortfarande ingen aning egentligen vad de har gjort med nageln där under omslaget, vågade ju liksom aldrig riktigt kolla...
Livet är bra underbart.

Tisdagsfest

Min klass är nog en av få klasser som bestämmer sig för att ha en fest på en tisdag, eller hur?
Kanske ändå inte allt för mysko med tanke på att vi börjar klockan tio på onsdagar, men i alla fall!

jag hade min söta AnniBanani på besök här hemma, alltid härligt med lite Västeråsfolk! Vi satt i godan ro och kollade på Desperata hemmafruar och snackade lite skit när Tian, Jeppe och Tobbe bokstavligt talat stomar in i min lägenhet och säger att vi måste komma på fest uppe i Kompassen (samlingslokalen på Campus). Vi försöker förklara för tre oförstående ölhävare att vi måste kolla klart, det är mer eller mindre dödsstaff på den som avbryter mitt i favvoprogrammet. Pojkarna tittar på oss som om vi vore pocoloco och går där ifrån.

Vi ansluter senare till Kompassen och det var riktigt kul vill jag lova! I stort sätt hela klassen var där och alla var pigga, danssugna och glada, härligt! Vi dansar och snackar massa strunt resten av kvällen och jag inser ännu en gång hur sjukt skön min klass är. Man kan inte sitta på kanten mer än två sekunder, sedan blir man uppdragen på dansgolvet igen.
   Och AnniBanani då tänker ni, hur hade hon det? Ja henne hade jag fullt upp att hålla reda på, hon stod och prata med en den ena en den andra. Kviding får en extra eloge för att han tog lite extra hand om henne och försåg henne med vin hehe!

Tack IK 1 för en klockren kväll! Saker som Saliii Paaaanty (Innebandy på Martin-finska), bugg med Tobbe, Gangster-Malin och Toalettsovaren Tian, känns redan som klassiker!


Lycka

Lycka är att slippa första lektionen en måndag, börja klockan tio, ha en slapp lektion, och att läraren till resten av lektionerna för dagen är sjuk. Alltså slutar jag 11:30 istället för 16:00.
Lycka!

Klippdags

Klippdags


Nu har jag (äntligen!) funderat klart och bestämt mig för vad jag vill göra med mitt hår. Är så trött på att de bara hänger som en tung gardin på mitt huvud, vill få lite mer liv i det hela.
Ungefär den här längden har jag tänkt mig, sedan har jag ju spikrakt hå men i alla fall, då fattar ni ungefär vad jag menar :) Vill ha det väldigt uttunnat då jag har så sjukt tjockt hår, så att man kan "busa till det lite.
Håll tummarna för mig nu!

Check!

Jaha, nu har ännu en dag gått.
Hann med allt jag skulle göra idag, känns alltid skönt när man gör det!
Träningen vart lite lugnare eftersom jag är lite halvsjuk, men men, alltid nått.

Nu är det film och kvällsmys som gäller för mig så jag blir lite frisk igen :)

Blää, sjukling

Ussh, känner att jag börjar få lite feber.
Det kommer bara så där krasch bom bang, konstigt...

Det blir till att kurera sig lite idag då med andra ord, blir nog ingen utgång för min del och ingen vända till gymmet, attans bananer. Får nöja mig med att vara med på middagen och träna lite lätt bara här hemma i stället.

Godmorgon

Jaha, nu har man vaknat och käkat lite frulle, mums!
Har dock lite som jag måste hinna med idag.

- Organisera alla papper vi fått i skolan den här veckan.
- Göra lite hemuppgifter i Utbildning.
-
Gå ner till gymmet.
- Extreme Makeover av mig själv, haha, känner mig så sunkig.
- Gå på middag hos Anna.
-
Gå ut med Anna, Tian och Jacke?

Det är bara att sätta igång nu då om man ska hinna :)

Sovdags

Nej nu ska jag gå och krypa ner till kojs, jag är trött och sömning!

Godnatt gott folk!

Kvällsmys

Käkade varma mackor med Anna, Jacke och Tian hemma hos Jacke. Riktigt trevligt hade vi och mackorna smackade mums verkligen!

Sedan vart de fotbollstvspel för grabbarna så då dammade jag och Anna av min Hitta Nemo-dvd och kollade på den. Sedan tittade Kalle förbi och såg en bit också.
Det är riktigt trevligt och familjärt här, alla är så snälla!

Farmen-Abbe

Det är sant, fick veta, efter mycket om och men och hit och dit och eftersökningar (Klöver googlade haha) så kom vi fram till att JA, det är Farmen-Abbe som går i våran klass!

Jag skrattade så jag knappt kunde stå upp när jag kom och tänka på de avsnittet när han ska prova på att rida, kommer ni ihåg det? Han här världens coolaste microfon-frilla och tänk er den med en ridhjälm nedtryckt på. Hoho, jag skrattar bara jag tänker på det. Goo Abbe!

Kvällsunderhållning

Vi som bor på campus har börjar hänga lite med varandra. Eller nja, jag ligger nog lite efter, de andra har hängt med varandra ett tag men jag har varit så mycket hemma i Västerås att jag har missat lite sånt.
Igår hade vi ialla fall movie/Idol-kväll. Riktigt trevligt
Jag, Anna och Malin ockuperade Tians säng tillsammans med Jeppe resten av kvällen. Riktigt trevligt och en hel del skvaller kom fram ifrån insparken.

Ikväll ska jag, Anna, Tian och Jacke laga lite middag tillsammans och kanske kolla någon film efter, får se hur det blir.

Dagen efter baksmällan

Igår var det tungt, riktigt tungt!
Vaknade vid fem och var fortfarande full, fick världens ångest att jag skulle vara packad när jag vaknade sen och skulle till skolan. Som tur var hade de mesta lagt sig sen när jag vaknade och skulle gå upp men gott, de lukade man ju inte precis haha. Sanna som satt brevid mig i skolan, påpekade att luktade väldigt mycket sprit, upps...

Idag kändes de dock bättre, lite trött och seg bara. Hade grymt kul i skolan, Anna och jag var på helt samma framstrams nivå och har kommit på att vi är hemligt förälskade i campus-ansvariga Rådström haha, tjejer där hemma: ni skulle digga min klass som sjutton!
 

Insparksfest!

Ojoj, jag är riktigt trött, börjar blir för gammal för sånt här. Typ i alla fall...

Vi hade nollning och insparksfest i onsdags. Riktigt, riktigt dunder mega super roligt om du frågar mig!

Vi vart indelade i olika lag och sporter. Som ni vet så vart jag Österrikes Balettlandslag, hoho vilken syn vill jag lova. Vi körde stram håruppsättning, trikåer och hela baletten (haha vilken ordvist jag lyckades klämma in där). Vi fick spinga runt på olika stationer och göra roliga övningar, klättra igenom nät, göra armhävningar, och massa annat. Naturligtvis fick man mycket smörpoäng om man smörade och bjöd dem på sportdryck (läs: Alkohol).

Efter lekarna bar de av till en restaurang/krog som vi absonnerat, och ja, vi fick byta om innan. Väl där fick alla tjejer ta av sig sin högersko och lägga i en påse. Sedan fick killarna dra en sko i påsen och vips, den som ägde skon vart deras bordsdam. Jag fick Tian och vi hade riktigt kul, snäll som han är bjöd han naturligtvis sin bordsdam på massa sportdryck, yeah!

Hela skolan festade, hade roligt och dansade halva natten, klockren lyckad kväll! 

Österikes Balettlandslag

Idag fick vi veta vad vi kommer vara utklädda till på nollningen i morgon.
Jag vart Österrikes Balettlandslag, weeeiha!

Måste försöka få tag på en rosa tyllkjol till dess, kommer ju vara sjukt omöjligt ungefär... Funderar på att lösa det hela med en vanlig kjol och ståltråd eller liknande...hum...
Sedan blir det nog vitt linne och leggins som får extraknäcka som trikå.

Vad tror ni om de??
Blir nog en rolig syn vill jag lova, hehe...

Fullt i huvudet

Idag fortsatte lektionerna och det är inte utan att man är liite trött i huvudet nu, puh...

Dagen började med Utbildning, helt okej idag med. Fick bland annat gå ut så halvt i sömnen vid halv nio snåret, sätta oss på en bänk och välja bland en massa olika trafikmärken som vi tyckte symboliserade våran skolgång. Riktigt intressant och annorlunda! Jag tog bland annat förbjuden omkörning för högstadiet eftersom som jag var en riktig lite fegis.

Sedan följde Beteendevetenskap. Väldigt intressant för idag började vi med psykologin. Bland annat olika förnekelsermetoder. Det finns typ hur många som helst... ojoj! 

Efter välförtjänt lunch så var de Ledarskap. Där fick vi reflektera över vad en ledare är, hur en bra, respektive dålig, ledare ska bete sig och sådana saker.

Till sist hade vi Idrottsledarskap. Väldigt lik ledarskap, men med mer focus på just idrotten. Idag hade vi bara intro med i fortsättningen kommer vi att ha idrottslektioner för att få öva på att vara ledare i olika situationer.

Nu är det korvstoppning i mitt huvud så nu får jag inte in ett ord till tror jag. Shit, börjar verkligen bli gammal och sliten.

Studentshopping

En minishoppingrunda hann jag med inne i city (eller hur sjutton säger man i sthlm??).

Först vart det ett par fejk-converse. Jag erkänner. Jag vill så klart ha de riktiga, men har verkligen inte råd just nu. Därför vart de ett par vanliga vita på skopunkten för 149:-, helt i min smak!

Sedan behövde jag en lite större väska att ha böcker och allt i till skolan. Gick in i en halv-be affär som visade sig ha grymt snygga väskor för inga pengar alls! Visst inga märken, men de stuntar jag i alla fall. En kalas-snygg läderbag för 199:-.

Välkommen till studentshoppingens värld...
Jag älskar ialla fall mina nya saker. Så de så!

Första riktiga dagen

Idag vart det första riktiga dagen i skolan.

Vi började med Utbildning. En riktigt intressant ämne som tar upp mycket pedagogik, hur man ska lära ut till andra i yrket och vilka små knep man kan ta till. Riktigt bra lärare som gjorde allt mycket medvetet och roligt. Härligt! Jag menar vilket klass säger nej till att leka klassikern fruktsallad på morgonkvisten? Inte jag i alla fall! Hennes metoder påminner en så länge mycket om de jag lärde mig när jag jobbade som inspiratör, ha, jag kanske till och med kan vara bra på de här, heja mig! Typ.

Sedan hade vi Beteendevetenskap. Också riktigt intressant ämne som tar upp psykologin och hur vi ska förstå andra i olika situationer, då främst inom idrotten.

Till sist hade vi Drama. Hoho, vilken upplevelse. Har för längesedan insett att de här kommer bli en utmananing för mig att släppa alla spärrar och bara leka med. Riktigt bra! Idag skulle vi spela en liten teater. Min grupp fick i uppgift att spela upp en teater fast de var en som skulle vara allas röster, vi andra skulle bara mima. Vi skulle pressentera nyheter och väder, befinna oss i Rio, samtidigt som vi var olika kändisar i våra roller. Detta fick vi tio minuter på oss att fixa!! Dessutom fick man en bestämd replik och så fick man bara använda en till replik var. Riktigt kul men gymt svårt haha, men sjukt underhållande. Själv var jag en irriterad Robert Gustavsson som spelade Tony Richardsson som var skripta, haha ganska kul syn måste de ha vart.

Mitt favoritskämt:

Tack Fredrik, fick på kajakveckan ett nytt favoritskämt som är så klockrent. Är du med?

Här kommer det:

- Vill du höra någonting halvsexigt?
- (Ja)
- TRE!

Hahahaha, den är lika rolig varje gång.

Här kommer en bonus:
- Vad säger snigeln som sitter på sjölpaddan?
- Weeeeeeei!!

Kajakvecka

Jaha, då var kajakveckan över...

Vad ska man säga? Det var grymt kul! Till en början var jag så klart kass, höll padden åt fel håll och hela baletten men sen tack vare min paddelkompis Jimmy så lyckades jag klura ut de hela till slut, och det var faktiskt riktigt kul.

Orkar inte dra hela rutten i detalj om vad vi gjorde, men några godbitar kan jag plocka ut i alla fall:

- Annela och Emma lyckas välta och mer eller mindre sänka sin kajak när vi tränade. De hade nämnligen glömt att sätta på locket till ett av hålen för packningen. Tror ni att de då kom in vatten igenom hålet och sänkte båten nästan? Gissa själva...

- Jag har nu mera hittat min roll i klassen, som hon som älskar dåliga skämt och skrattar åt allt. Yes!

- Man ska stoppa ner tröjan i byxorna om det är mycket mygg ute. Annars får man 6 stycken bett i svanken. Som kliar...

- Jag åkte på att plocka bort fyra fästingar på mig själv, mindre underhållande. Jag lovar, inte ens jag skrattade! Ussh, halvläskiga djur...

- Jag vaknade sista morgonen, sjukt trött och kröp ur tältet, gick ut i skogen och gjorde lite behov (hallå, vi var ju faktiskt på hajk utan toalett!). Går tillbaka mot mitt tält, fortfarande halv som halvt i sömnen. På ävgen möter jag Fredrik, en lång amerikansk fotbollsspelare. Jag säger godmorgon (eller nja, mumlar lite lätt kanske) och hans svarar inte. Han bara går fram, lyfter upp mig, slänger nästan ner mig i marken, men lyfter upp mig precis innan, och ställer upp mig igen. Han lunkar i väg och fem meter längre bort mumlar han, godmorgon. Själv står jag där som ett fån och undrar vad f*n som hände... Snacka om uppvaknade så där vid sex snåret på morgonen. Kommer jag nog sent glömma.