Landskapsdrinkar.

Mia tipsade mig om en hemsida där man kan läsa vad alla landskap har för landskapsdrink, precis som de har blomma, maträtt och djur. Det passar ju perfekt på Campus med tanke på att vi inte har så stort gemensamt intresse av blommor, mat eller djur. Drinkar däremot är en heelt annan femma!

Mia och jag har nu tänkt ut att vi ska ha någon form av drinkkväll där man får prova på de drinkar ifrån de landskap som alla i klassen kommer ifrån. Fullekäket kommer troligtvis bli våfflor, varma mackar (fick båda manickerna i julklapp) eller en smoothie (Mia fick en shake).

Så här er mitt bidrag ut:

Västmanlänningen:

 3 cl Absolute Vodka6 cl Hjortronvin, Grythyttan6 cl Äppelcider, Hällefors15 cm gurkaIs 

Gör så här:

Skala 15 cm gurka, tag en vanlig om du inte hittar en från Västerås. Halvera och skär ut köttet. Skär i centimetertjocka stänger. Fyll ett grogglas med is och stick ner gurkan i glaset. Häll i sprit, vin och cider. Rör och servera med sugrör.

"Västmanlänningar bor mitt i gnällbältet trots att de förnekar det. De själva föredrar att kalla det Mälardalen, området som gör anspråk på att bli Sveriges viktigaste i framtiden. Ett nytt hjortronvin från Grythyttan i kombination med smaken av den traditionella västeråsgurkan passar de expansiva västmanlänningarna, som ogärna sina hemtrakter."



Landskapsdrinkar.

Vill du kolla in din landskapsdrink?
http://www.tasteline.com/default.ns?strItemID=showDocument&lintDocumentID=2371

Kommentarer
Postat av: Mia

Har redan börjat titta på vad folk kommer ifrån. Tack skåningarna för att ni finns (i just detta sammanhang), sicken tur att ingen gotlänning dricker sprit för de ingredienserna är ju inget som vet vad det är för någet!!

Även Angelica förtjänar pluspoäng, värmlänningen såg inte dum ut den heller...

2007-01-04 @ 21:29:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback